Porodica se 50-ih godina doselila u Tursku

Slavni turski glumac plijeni pažnju, a fizički izgled duguje bosanskim genima

Showbizz 02.07.18, 13:47h

Slavni turski glumac plijeni pažnju, a fizički izgled duguje bosanskim genima
Kako su u turskom show businessu na cijeni upravo oni koji se razlikuju od većine, tako je Birkan Sokullu dobio šansu - i dobro je iskoristio u popularnom TV serijalu "Djevojka sa sela"

 

Iz "aviona" se vidi da turski glumac Birkan Sokullu (32) ima bosanske korijene, a osim uskog lica, odaje ga i visina od 188 cm - po čemu odskače od većine stanovnika sa područja Anatolije.

 

Prezime Sokullu turska je inačica bosanskog Sokolović, i Birkan ga dijeli s jednom od najznamenitijih historijskih ličnosti Osmanskog Carstva - velikim vezirom Mehmet pašom Sokolovićem, prenosi Gloria.

 

Njegov djed po ocu doselio se još 50-ih godina prošlog stoljeća iz Bosne u Tursku, možda baš iz slavnog sela Sokolovići u okolini Višegrada, a u istom doseljeničkom valu stigla je i majčina porodica.

 

Kako su u turskom show businessu na cijeni upravo oni koji se razlikuju od većine, tako je Birkan Sokullu dobio šansu - i dobro je iskoristio u popularnom TV serijalu "Djevojka sa sela". Zajedno s partnericom Burcu Biricik (32), koja je, pak, sjevernjački tip plavuše. Kao Kerim i Hulija, prošle su godine osvojili prestižnu televizijsku nagradu "Altin Kelebek" za najbolji par u TV noveli, a serija je u Turskoj imala rekordnu gledanost.

 

- Upoznali smo se netom prije početka snimanja, ali odmah smo se prepoznali kao srodne duše i sprijateljili. Naše razumijevanje je rezultiralo dobro obavljenim poslom pa stoga i nagradom - kaže Birkan, koji trenutno radi na jednom "vampirskom" projektu. 

 

U posljednje vrijeme poslovne ponude pljušte sa svih strana, a jednu je nedavno odbio - jer mu je njegova djevojka, glumica Berrak Tüzünataç (33), trebala biti partnerica.

 

- Ljubav je jedno, a posao drugo. Serija je dugoročni projekt i mislim da bi to utjecalo na našu vezu. Ali rado bih s Berrak glumio u filmu – prokomentirao je svoju odluku.

 

Birkan i Berrak u vezi su dvije i po godine, a prvih zajedničkih mjeseci punili su "sočnim" sadržajem sve turske trač-rubrike. Dvoje mladih, nesputani i strastveni, nisu se sustezali ni na javnim mjestima, pa su paparazzi s njima imali puno posla. Ljepoticu Berrak turski mediji već godinama prozivaju zbog "nedoličnog" ponašanja, a gledaocima sa naših prostora poznata je po ulozi Mihrinise, ljubavnice princa Mustafe u seriji "Sulejman Veličanstveni".

 

Čitav tekst pročitajte OVDJE.

 

 

(Gloria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI