Šok na kraju utakmice, Subašić odbranio tri jedanasterca

Dramatična borba Vatrenih: Penali spasili Hrvatsku i nakon 20 godina odveli u četvrtfinale!

Sport 01.07.18, 22:48h

Dramatična borba Vatrenih: Penali spasili Hrvatsku i nakon 20 godina odveli u četvrtfinale!
Iako je utakmica obećavala žestoku borbu, završila je rezultatom s početka prvog poluvremena - 1:1, a onda su uslijedili produžeci pa penali

 

Ludi početak utakmice u Nižnji Novgorodu! Hrvatska i Danska borbu za četvrtfinale otvorile su sa dva pogotka u prve četiri minute. 


Međutim, iako je utakmica obećavala žestoku borbu, na poluvrijeme se otišlo sa istim rezltatom - 1:1. 


Strijelac za Dance bio je Jorgensen već u prvoj minuti susreta, dok je Vatrene ekspresno do izjednačenje doveo Mario Mandžukić samo tri minute kasnije. 


Za razliku od prvog, drugo poluvrijeme bilo je prilično tromo, bezidejno i bez velikih šansi i pred jednim i pred drugm golom, pa se ni rezultat nije promijenio.


Kao i u prethodnom današnjem meču između Rusije i Španije, uslijedili su produžeci. Nekoliko prilika nije urodilo pogotkom, a onda je Luka Modrić mogao riješiti utakmicu iz penala u 116. minuti. Međutim, Schmeichel ga je pročitao i odveo utakmicu u dramu jedanaesteraca.

 

Nakon tri sjajne odbrane Danijela Subašića, odlučio je pogodak Rakitića i Hrvatska je nakon dramatičnog i iscrpljujućeg meča, poslije punih 20 godina, izborila četvrtfinale Svjetskog prvesntva u nogometu! 

 

Sastavi ekipa: 

 

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić - Brozović - Rebić, Modrić, Rakitić, Perišić - Mandžukić

DANSKA: Schmeichel - Dalsgaard, M. Jorgensen, Kjaer, Christensen, Knudsen - Delaney, Eriksen, Yurary Poulsen - Cornelius, Braithwaite

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI