sp u rusiji

Danas za četvrtfinale igraju Španci i Rusi, te Hrvati i Danci

Sport 01.07.18, 11:05h

Danas za četvrtfinale igraju Španci i Rusi, te Hrvati i Danci
U grupnoj fazi Hrvatska je uz Belgiju jedina ostvarila sve tri pobjede i bila najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela takmičenja. Hrvati su već igrali na istom stadionu na kojem su u 2. kolu deklasirali Argentinu (3:0), a taj obračun je za mnoge bio najbolja igra jedne ekipe na ovogodišnjem Mundijalu

 


Danas za četvrtfinale igraju Španci i Rusi, te Hrvati i Danci

 

Na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji danas će biti poznata još dva učesnika četvrtfinala.  


Reprezentacijama Francuske i Urugvaja danas će se u četvrtfinalu pridružiti pobjednici susreta Španija - Rusija i Hrvatska - Danska. 


U prvoj utakmici, koja se igra u Moskvi od 16 sati, Španci će protiv domaćina imati ulogu favorita, iako u grupnoj fazi nisu bili ubjedljivi. U B-grupi svjetski prvaci iz 2010. remizirali su s Portugalom (3:3) i Marokom (2:2), dok su jedinu pobjedu zabilježili protiv Irana (1:0). S druge strane Rusi su sjajno otvorili prvenstvo pobjedama nad Saudijskom Arabijom (5:0) i Egiptom (3:1), ali su protiv Urugvaja ubjedljivo poraženi (3:0).  


U drugom susretu večeras se od 20 sati u Nižnjem Novgorodu sastaju Hrvatska i Danska.  


U grupnoj fazi Hrvatska je uz Belgiju jedina ostvarila sve tri pobjede i bila najprijatnije  iznenađenje dosadašnjeg dijela takmičenja. Hrvati su već igrali na istom stadionu na kojem su u 2. kolu deklasirali Argentinu (3:0), a taj obračun je za mnoge bio najbolja igra jedne ekipe na ovogodišnjem Mundijalu.   


Nogometaši Danske, koji su neporaženi u posljednjih 18 utakmica, nastup u osmini finala osigurali su remijem s Francuskom (0:0), prethodno su savladali Peru (1:0), dok su protiv Australije također remizirali (1:1).      


U prva dva četvrtinalna susreta igrana u subotu Francuzi su u Kazanju s 4:3 pobijedili  Argentinu, Urugvaj je u Sočiju bio bolji od Portugala sa 2:1  


Preostale četiri utakmice osmine finala igrat će se u ponedjeljak i utorak, a sastaju se Brazil - Meksiko, Belgija - Japan,  Švedska - Švicarska i Kolumbija - Engleska.  


Osmina finala:
 

30. juna: 
Kazan: Francuska - Argentina 4:3 (1:1)
Soči: Urugvaj - Portugal 2:1 (1:0)
danas:
16.00 Moskva: Španija - Rusija
20.00 Nižni Novgorod: Hrvatska - Danska
2. jula: 
16.00 Samara: Brazil - Meksiko 
20.00 Rostov na Donu: Belgija - Japan 
3. jula: 
16.00 St. Peterburg: Švedska - Švicarska 
20.00 Moskva: Kolumbija - Engleska 

 

(Fena/ad)

BLIN
KOMENTARI