Dok se čeka nalaz krvi Fatime Alas

Kako je uhapšena žena koja je širila HIV po Srbiji: Policija je našla u parku, 500 muškaraca u panici

Hronika 29.06.18, 09:56h

Kako je uhapšena žena koja je širila HIV po Srbiji: Policija je našla u parku, 500 muškaraca u panici
Oni koji su vidjeli Fatimu Alas opisuju je kao lijepu i zgodnu crnokosu ženu, a kažu da je bila veoma komunikativna, ali sa psihičkim problemima

 


Fatima Alas (35), prostitutka iz Jordana koja je navodno širila HIV po Srbiji, a kojim je, kako se sumnja, zarazila više od 500 muškaraca, uhapšena je juče u Beogradu!

 

Ona je odmah prebačena u ženski zatvor u Požarevcu, a uzeta joj je i krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je zaista inficirana ovim opasnim virusom. Rezultati će biti poznati za tri dana!

 

Pripadnici Žandarmerije pronašli su je prije dva dana u Karađorđevom parku u Beogradu i provjerom utvrdili da nije postupila po ranije izrečenoj mjeri o odlasku iz Srbije, te su je sproveli u policijsku stanicu Savski venac.

 

- Policija je protiv nje podnijela prekršajnu prijavu zbog nezakonitog boravka u Srbiji i privela dežurnom sudiji za prekršaje, koji joj je izrekao novčanu kaznu od 20.000 dinara i zabranu ulaska na teritoriju Srbije u trajanju od tri godine. Zbog neposjedovanja novčanih sredstava, državljanki Jordana novčana kazna zamijenjena je zatvorskom u trajanju do 20 dana i ona je sprovedena u Kazneno-popravni zavod Zabela u Požarevcu - saopštio je MUP.

 

Kako Kurir saznaje, Fatimi je u međuvremenu uzeta krv kako bi se provjerile pretpostavke da je inficirana opasnim virusom HIV, koji izaziva sidu.


- Nije ona kažnjena za prostituciju, već što nije 17. aprila napustila zemlju, kako joj je naređeno ranije. Pretpostavlja se da je i u zatvoru izolovana od ostalih zatvorenica dok ne stignu rezultati analiza, koji bi trebalo da budu gotovi za tri do četiri dana. Muškarci širom zemlje su sada u panici. Ako se potvrdi da je zaražena HIV-om, kao i da je to znala i svjesno stupala u seksualne odnose sa muškarcima tako im prenoseći bolest i još za to uzimala novac, predmet će biti poslat kod nadležnog tužioca, koji će pokrenuti dalji postupak i odlučiti da li da digne optužnicu - saznaje Kurir.

 
Podsjetimo, Fatima je prošle godine u avgustu stigla u Srbiju, a do prije mjesec i po dana boravila je u Prihvatnom centru za izbjeglice u Kikindi.


- Pretpostavlja se da se bavila prostitucijom u Subotici, Kikindi i Beogradu, ali niko u ovom trenutku ne može da ocijeni razmjere zaraze, pitanje je ko je od njenih klijenata u međuvremenu imao intimne odnose s drugim osobama. Ona je ordinirala u parku kod Ekonomskog fakulteta i u okolini Glavne autobuske stanice. Navodno je imala po pet klijenata dnevno. Stvar nije nimalo naivna, jer se pretpostavlja da je bila sa najmanje 500 muškaraca iako je znala da ima sidu - otkrio je Kurirov izvor.



Zgodna crnka sa psihičkim problemima

 

Jordanku je prije nekoliko dana policijska patrola pronašla u Beogradu. Kontaktirali su sa Hitnom pomoći, koja je došla na teren i odvela je, ali Fatima je uspjela da pobjegne medicinskim radnicima iz kombija. Oni koji su vidjeli Fatimu Alas opisuju je kao lijepu i zgodnu crnokosu ženu, a kažu da je bila veoma komunikativna, ali sa psihičkim problemima. Ona je prošle godine pokušala da sa grupom migranata ilegalno pređe srpsko-mađarsku granicu.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI