VIDEO/ Osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora

Ubijeni Britanac na Zrću bio je član razbojničke grupe, pogledajte snimku pljačke u kojoj je učestvovao

Hronika 28.06.18, 18:30h

Ubijeni Britanac na Zrću bio je član razbojničke grupe, pogledajte snimku pljačke u kojoj je učestvovao
Britanski portal Sky News u martu 2013. objavio je snimku jedne od pljački na kojoj se vidi poveća grupa muškaraca u pohodu na skupocjenu tehnologiju. Imali su između 15 i 22 godine

 

Britanac Ugo Wilson, koji je jučer rano ujutro ubijen na Zrću, bio je pljačkaš.

 

Naime, prije pet godina Wilson je kao dio organizirane razbojničke grupe orobio više od 40 trgovina u Londonu. Krali su mobitele, laptope i tablete i tokom pet mjeseci pljačkanja počinili štetu u iznosu od 150 hiljada funti. Wilson je tada osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora.

 

Imali su između 15 i 22 godine

 

Britanski portal Sky News u martu 2013. objavio je snimku jedne od pljački na kojoj se vidi poveća grupa muškaraca u pohodu na skupocjenu tehnologiju. Imali su između 15 i 22 godine.

 

Snimku pljačke pogledajte OVDJE.

 

Podsjetimo, 26-godišnjeg Wilsona je jučer rano ujutro nožem na smrt izbo godinu dana mlađi Britanac ispred noćnog kluba na Zrću. Prema zasad još uvijek neslužbenim informacijama, do sukoba između dviju grupa Britanaca došlo je zbog preprodaje droge.

 

Policija: Istražujemo je li na Zrću bilo dilanja droge

 

Navodno su dvije grupe danima dilale drogu na Zrću, a do sukoba je došlo nakon što su izbačeni iz kluba. Osumnjičeni za ubistvo uhapšen je jutros u Zračnoj luci Split.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI