inovacija top modela korejskog proizvođača

Novi LG dolazi s pet kamera i u tome će biti svjetski šampion

Tehno 28.06.18, 15:38h

Novi LG dolazi s pet kamera i u tome će biti svjetski šampion
Nasljednik modela V30 i V35, LG V40 bi trebao imati tri kamere na stražnjem dijelu, slično kao Huaweijev P20 Pro koji je bio prvi smartfon većeg proizvođača s takvom konfiguracijom, piše The Verge

 

Pojavila se glasina prema kojoj će V40, novi top model korejskog proizvođača LG-ja, imati ne dvije ili tri već ukupno pet kamera!

 

Nasljednik modela V30 i V35, LG V40 bi trebao imati tri kamere na stražnjem dijelu, slično kao Huaweijev P20 Pro koji je bio prvi smartfon većeg proizvođača s takvom konfiguracijom, piše The Verge.

 

No, za razliku od njega V40 bi trebao dobiti i dvije kamere sprijeda, kao što ih ima HTC U12 Plus, navodno kako bi LG u svoj top model smartfona mogao ubaciti 3D mapiranje lica. Rezultat bi bio uređaj s pet kamera, što još nismo imali prilike vidjeti među pametnim telefonima ove klase.

 

LG V40 bi izgledom trebao podsjećati na G7 ThinQ. Mogao bi imati ekran za zubićem, Qualcommov procesor Snapdragon 845, podršku za Quad DAC i zasebno dugme za digitalnog pomoćnika Google Assistant te čitač otiska prsta straga.

 

Više novosti možemo očekivati tokom ljeta, prije no što LG predstavi novi pametni telefon najesen.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI