Prisvojio više od pet hiljada KM

Poštar dobio otkaz i prijavu: Krao penzije, a od mještana uzimao i pare namijenjene za plaćanje računa

Hronika 27.06.18, 17:57h

Poštar dobio otkaz i prijavu: Krao penzije, a od mještana uzimao i pare namijenjene za plaćanje računa
Poštar je početkom aprila zadužio oko 18.300 KM za isplatu penzija za mart, ali novac nije stigao svim penzionerima, mahom mještanima u Velikoj Bukovici, gdje je raznosio poštu

 

Više od pet hiljada KM "zagrabio" je poštar Željko Kovačević (51) iz Velike Bukovice, kod Doboja, iz svoje torbe, a zbog toga je zaradio otkaz i izvještaj Tužilaštvu u Doboju za dva krivična djela.

 

Naime, iz Policijske uprave Doboj je saopšteno da su ovdašnjem Okružnom javnom tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv Ž.K. zbog sumnje da je izvršio pronevjeru i krivično djelo posluga, prenose Nezavisne.

 

Poštar je početkom aprila zadužio oko 18.300 KM za isplatu penzija za mart, ali novac nije stigao svim penzionerima, mahom mještanima u Velikoj Bukovici, gdje je raznosio poštu.

 

"Za 15 korisnika penzija nije izvršio uplate u ukupnom iznosu od oko 4.800 KM, koje je zadržao za sebe", navode u dobojskoj policiji, koja je radeći na ovom slučaju otkrila da je poštar i početkom septembra prošle godine pao u iskušenje, te novac koji je zadužio da isplati korisnicima ponovo je zadržao za sebe.

 

"Zadužio je uputnicu i novčana sredstva u iznosu od oko 600 KM za isplatu jednokratne novčane naknade majkama za treće rođeno dijete na ime oštećene sa područja grada, te je novac zadržao za sebe, a isplatu izvršio tek krajem februara 2018. godine", kažu u Policijskoj upravi Doboj.

 

Osim novca koji je zaduživao u pošti, Kovačević se poslužio i parama koje je uzimao od građana.

 

Naime, on je u martu od mještana Velike Bukovice, koji su mu kao svom poštaru vjerovali, uzeo oko 510 KM da bi im platio račune za struju, ali na račun preduzeća "Elektrodoboj" nije završila ni marka.

 

Naknadno, poštar je, strahujući da je otkriven i da se protiv njega već vodi interni postupak u preduzeću, početkom aprila novac koji je uzeo, oko 510 KM, vratio mještanima.

 

Ozrenko Poljašević, upravnik dobojske Radne jedinice "Pošta Srpske", kaže da su nakon reklamacija korisnika usluga pokrenuli disciplinski postupak protiv svog radnika, koji je na kraju dobio otkaz.

 

"Potom smo o svemu obavijestili Tužilaštvo", kazao je Poljašević te dodao da ne zna da li je poštar koji je taj posao radio desetak godina novac zadržao za sebe.

 

Mještani Velike Bukovice su podijeljeni, dok su jedni šokirani time što njihov poštar ima "ljepljive" prste, drugi smatraju da treba ukinuti raznošenje penzija i drugih primanja kako poštari ne bi padali u iskušenje.

 

"Bio je tačan, precizan, uvijek je na vrijeme donosio penziju i račune. Stvarno ne znam šta mu se desilo, zašto mu je to trebalo", poručio je jedan mještanin.

 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI