Podižu standarde

Direktor Binga otkrio velike planove kompanije: Otvaraju se novi tržni centri, spremaju se nove akvizicije

Biznis Klub 27.06.18, 08:37h

Direktor Binga otkrio velike planove kompanije: Otvaraju se novi tržni centri, spremaju se nove akvizicije
Osim toga što se širimo, pokušavamo da ti novi centri zadovolje sve kriterije i to se vidi. Naprimjer City Centar je bio vrh svega, a sada se već razmišlja da se ide u tom pravcu, da se slično nešto radi i u drugim gradovima, možda sutra i u Banjaluci – rekao je Ibeljić

 

Direktor firme Bingo Edin Ibeljić najavio je da se ova kompanija nastavlja širiti te da do kraja ove godine očekuje otvaranje 4-5 velikih tržnih centara.


Osim toga, on je naglasio da je plan Binga, osim širenja, podizanje standarda u svojim novootvorenim centrima.

 

Ibeljić je dao naslutiti da kompanija, koja je i veliki proizvođač, sprema nove akvizicije, naglasivši da će se o tome uskoro znati više. Ibeljić je o ovome govorio nakon dodjele nagrada Kristal soli.  

 

edin-ibeljic

Edin Ibeljić

 

– Prvi smo trgovački lanac u BiH i možda dijelom i šire. Osim toga, kupili smo i neke druge firme kao što je Dita Tuzla, odnedavno Ingram, Majevica, Kaletex itd. Sve su to firme koje su giganti a u sklopu su porodice Bingo, a širit ćemo se i dalje, ne zadržavamo se, svake godine nepredak je evidentan. Kupili smo i Pivaru Tuzla. Ima tu još nekih projekata koji nisu još za javnost, ali brzo će se i to saznati, kod nas nema nikakvih tajni – rekao je Ibeljić.

 

Dodao je da će do kraja godine otvoriti još 4-5 velikih tržnih centara. Prvi na redu je centar u Živinicama, potom Jajce…

 

– Centar u Živinicama će biti nešto slično Bingo City Centru u Tuzli i to nam je trenutno najveći projekat – naglasio je Ibeljić.

 

Dodao je da kompanija sada mora sustizati svjetske standarde, te da se novih Bingovih centara nijedan grad u Evropi ne bi postidio.

 

– Osim toga što se širimo, pokušavamo da ti novi centri zadovolje sve kriterije i to se vidi. Naprimjer City Centar je bio vrh svega, a sada se već razmišlja da se ide u tom pravcu, da se slično nešto radi i u drugim gradovima, možda sutra i u Banjaluci – rekao je Ibeljić. 

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI