Završeno takmičenje u grupi D

Rojo spasio Gaučose, Hrvatska i Argentina u osmini finala

Sport 26.06.18, 21:59h

Rojo spasio Gaučose, Hrvatska i Argentina u osmini finala
Gol za vodstvo Vatrenih dao je Badelj u 53. minuti. Na 1:1 poravnao je Sigurdsson, koji je bio siguran sa bijele tačke - da bi pobjedu Hrvatskoj i maksimalan učinak u grupi donio Perišić u 90. minuti

 

Završeno je takmičenje u grupi D Svjetskog prvenstva u Rusiji u kojoj su selekcije Hrvatske i Argentine izborile osminu finala.

 

Hrvatska je nakon pobjeda protiv Nigerije (2:0) i Argentine (3:0) igrala utakmicu bez rezultatskog značajem protiv Islanda. 

 

Ekipi sa krajnjeg sjevera Evrope trebala je pobjeda od najmanje dva gola razlike da bi prošli dalje, dok su Argentina i Nigerija igrale direktno za osminu finala. 

 

Nigerija je prije ovog meča imala pobjedu protiv Islanda (2:0) i poraz od Hrvatske (2:0), a Argentina remi od 1:1 sa Islandom i poraz od Hrvatske, što znači da je afričkoj selekciji odgovarao i remi i pobjeda protiv Argentine. 

 

Messi ih je u 14. minuti doveo u vodstvo, prethodno mu je asistirao Ever Banega. Do konca prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, a u nastavku - šok za Gaučose. 

 

Minuta je bila 49. kada je Macherano oborio jednog igrača Nigerije u kaznenom prostoru, a nakon VAR konsultacije Cunyer Cakir je pokazao na bijelu tačku. 

 

Siguran izvođač bio je Victor Moses. 

 

Ipak, u 86. minuti Argentina ponovo vodi. Nakon jedne duge akcije lopta dolazi do Marcosa Roja, koji lijepim udarcem matira golmana Nigerije. Asistirao mu je Mercado.

 

Hrvatska je porazila Island sa 2:1.

 

Gol za vodstvo Vatrenih dao je Badelj u 53. minuti. Na 1:1 poravnao je Sigurdsson, koji je bio siguran sa bijele tačke - da bi pobjedu Hrvatskoj i maksimalan učinak u grupi donio Perišić u 90. minuti.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI