FOTO/ NAKON OBJAVE U MEDIJIMA

Šta se krije iza fotografije Stipe Mesića sa albanskim orlom: A mnogi su mislili da je i on 'bocnuo' Srbiju...

Hronika 04.07.18, 11:46h

Šta se krije iza fotografije Stipe Mesića sa albanskim orlom: A mnogi su mislili da je i on 'bocnuo' Srbiju...
Nekadašnji predsjednik Hrvatske pozirao je sa "albanskim orlovima", rukama pokazujući isto što i strijelci za Švicarsku, što je protumačeno kao još jedna hrvatsko-srpska provokacija. Ipak, ova fotografija nema veze s tim....

 

Albanski orao kojeg su pokazivali Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka, reprezentativci Švicarske, nakon golova protiv Srbije na SP u Rusiji, dugo su bili glavna tema javnosti na ovim prostorima.

 

Pojavila se i informacija da je čak i Stipe Mesić, nekadašnji predsjednik Hrvatske, pozirao sa "albanskim orlovima", rukama pokazujući isto što i strijelci za Švicarsku, što je protumačeno kao još jedna hrvatsko-srpska provokacija.

 

No, fotografija koja je objavljena u javnosti ima svoju prošlost i nema veze sa podrškom švicarskim nogometašima. Nastala je prije godinu dana, a na njoj je karizmatični političar uslikan uz albansku manekenku.

 

Inače, orao se smatra simbolom Albanije, a zbog činjenice da mu prijeti istrebljenje zbog raširenog krijumčarenja, njegov znak u ovoj državi često se upotrebljava i u svrhu podrške zaštiti najugroženijih vrsta ove ptice.

 

mesic-orao

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI