Smrt zvijezde realitya

Junak 'Zalagaonice' odrastao u siromaštvu, vozio školski autobus kako bi prehranio porodicu, mornarica ga spasila od zatvora

Ekran 26.06.18, 17:07h

Junak 'Zalagaonice' odrastao u siromaštvu, vozio školski autobus kako bi prehranio porodicu, mornarica ga spasila od zatvora
Nikad nije maturirao, a kao mladić imao je i problema sa zakonom. Nakon što je uhvaćen u krađi automobila, sudac mu je, u zamjenu za izdržavanje zatvorske kazne, ponudio alternativu - da se priključi američkoj mornarici, što je "Stari" i napravio, a u službi je na kraju ostao punih 20 godina

 

Vijest o smrti Richarda Benjamina Harrisona (77) rastužila je obožavatelje popularne reality emisije "Zalagaonica".

 

Harrison, poznatiji pod nadimkom "Stari", preminuo je od Parkinsonove bolesti, objavio je na Instagramu njegov sin Rick. On je s ocem snimao spomenuti show, koji ih je pretvorio u svjetske zvijezde.

 

A prije nego što je 1989. godine otvorio zalagaonicu u Las Vegasu, pokojni Richard Benjamin živio je i više nego skromno. Rodio se u siromašnoj porodici u Danvilleu u Virginiji, a kako bi finansijski pomogao porodici, a sa samo 14 godina počeo je voziti školski autobus.

 

Nikad nije maturirao, a kao mladić imao je i problema sa zakonom. Nakon što je uhvaćen u krađi automobila, sudac mu je, u zamjenu za izdržavanje zatvorske kazne, ponudio alternativu - da se priključi američkoj mornarici, što je "Stari" i napravio, a u službi je na kraju ostao punih 20 godina.

 

Harrison je od 1960. bio u braku s Joanne Rhue, koju je upoznao na seoskome plesu, a osim Ricka, dobio je još dva sina i kćerku Sherry, koja se rodila s Downovim sindromom, ali je, nažalost, preminula kada joj je bilo samo šest godina.

 

- Bio je moj najveći junak i zahvalan sam što sam imao tako cool tatu... Znam da je dodirnuo srca mnogih i pokazao kako treba voljeti i cijeniti svoju porodicu - napisao je Richardov ožalošćeni sin Rick na društvenoj mreži Instagram.

 

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI