Ulaz na sve programe slobodan

Bogat program ovogodišnjeg festivala 'Baščaršijske noći': Izvođači iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Španije, Turske...

Kultura 26.06.18, 16:15h

Bogat program ovogodišnjeg festivala 'Baščaršijske noći': Izvođači iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Španije, Turske...
Tokom Festivala "Baščaršijske noći 2018" građanima Sarajeva, gostima i stranim posjetiocima će se tokom jula predstaviti izvođači iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Španije, Turske, Italije i SAD-a

 

Festival "Baščaršijske noći 2018." koji je tokom više od 20 godina prerastao u jedan od najvećih ljetnih festivala kulture u BiH, bit će otvoren 1. jula u Bosanskom kulturnom centru koncertom Sarajevske filharmonije. 

 

Ovogodišnji koncert će biti u znaku saradnje sa umjetnicima iz Makedonije. Uz Sarajevsku filharmoniju, kao gosti će nastupiti solisti Nada Talevska-Spasovska, sopran i  Nikola Stojčeski, tenor, oboje iz Makedonije. Orkestrom će dirigovati Ivan Eminović (Makedonija).  

 

Tokom Festivala "Baščaršijske noći 2018" građanima Sarajeva, gostima i stranim posjetiocima će se tokom jula predstaviti izvođači iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Španije, Turske, Italije i SAD-a. 

 

Bit će održano 18 programa na kojima će učestvovati izvođači i umjetnici iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Španije, Turske, Italije  i SAD-a. 

 

Učesnici ovogodišnjeg Festivala su: koncerti Bajaga i Instruktori, Ahmet Erdogdular, Biljana Krstić, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Marko Louis, jazz sastav iz Makedonije Goce Stevskovski septet, Nina Kraljić, Sanel Marić Mara, Sonja Radojković performansi "Balkan Dance Project Vol 3", "Veče folklora Bosne i Hercegovine", "'Noć sefardske kuhinje i sefardske romanse" te pozorišne predstave "Narodni poslanik", "Čudovište iz pozorišta i lutkarova djeca", "Lakonoga u čarobnoj šumi" i "Deportacija". 

 

Ulaz na sve programe, osim za predstavu "Narodni poslanik", bit će slobodan. 

 

Programi festivala održavat će se u BKC-u, na Trgu Oslobođenja, platou ispred BBI centra (Trg djece Sarajeva), Domu Oružanih snaga BiH, Velikoj avliji Laure Papo Bohoreta (Muzej Jevreja), te na trgovima i ulicama Sarajeva. 

 

Pokrovitelj Festivala je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Festivala "Baščaršijske noći".

 

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI