FOTO/ Biće pokrenuta istraga

Drama u Zenici: Policajac pucao na psa koji je napao ženu sa djetetom

Hronika 19.06.18, 18:40h

Drama u Zenici: Policajac pucao na psa koji je napao ženu sa djetetom
Sudski policajac u Zenici danas je oko 12 sati pucao iz službenog pištolja u namjeri da se odbrani od psa lutalice, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Obavljen je uviđaj, a biće pokrenuta i istraga u vezi sa uporebom službenog pištolja

 

Prava drama desila se danas oko podneva pred zgradom Poliklinike u Zenici. Pred očima Zeničana, uniformisani pripadnik Sudske policije je iz službenog pištolja pucao u psa.

 

Kako ističu očevici, njegovo objašnjenje za ovaj čin je da je pas napao prolaznicu s djetetom. Potom se policajac navodno sagnuo i pokupio čahuru od ispaljenog metka. Nastala je panika, brojni Zeničani su se najprije razbježali, a potom i okupili na mjestu događaja.

 

Kratko nakon toga, na lice mjesta došle su policijske ekipe, koje su u prisustvu policajca koji je pucao, izvršile uviđaj. Navodno je ovaj policajac zatražio i medicinsku pomoć. O događaju je obavješten dežurni kantonalni tužilac.

 

zenica-pas

 

Pas je u teškom stanju odvezen u veterinarski centar u Sarajevu.

 

Sudski policajac u Zenici danas je oko 12 sati pucao iz službenog pištolja u namjeri da se odbrani od psa lutalice, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Obavljen je uviđaj, a biće pokrenuta i istraga u vezi sa uporebom službenog pištolja, najavljeno je.

 

 

(Zenicainfo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI