U projekat uloženo 16 miliona maraka

Bešlić za sutra najavio probno puštanje u rad kolektora: EU i švedski ambasador mogu odahnuti

Hronika 19.06.18, 16:33h

Bešlić za sutra najavio probno puštanje u rad kolektora: EU i švedski ambasador mogu odahnuti
Što se tiče lijevoobalnih kolektora Bešlić ističe kako su zbog turističke sezone prekinuti radovi u Titovoj ulici, ali da se nastavlja s kopanjem mikrotunela ispod Neretve tzv. sifona koji će povezati lijevu i desnu obalu, tako da će se i to, do kraja godine, u najvećoj mjeri privesti kraju

 

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kazao je u utorak novinarima u Mostaru kako će sutra, 20. lipnja, probno pustiti u rad postrojenje za tretman otpadnih voda, poručivši kako "Europska komisija i švedski veleposlanik u BiH Anders Hagelberg mogu odahnuti". 

 

- Ukoliko ta proba prođe onako kako očekujemo, onda ćemo za 10-ak dana imati svečanu ceremoniju puštanja otpadnih voda na pročistač - istaknuo je Bešlić. 

 

Po njegovim riječima, ovih su dana rješavani problemi koji su se nagomilali od početka rada oko pročistača. 

 

- Na ovom smo projektu radili mnogo i naporno. Imali smo poteškoća svake vrste, ali nadam se da ćemo za vrlo kratko vrijeme reći da je to sve iza nas, i da će Mostar imati pročišćenu vodu koju će odlagati u Neretvu - istaknuo je mostarski gradonačelnik. 

 

Što se tiče lijevoobalnih kolektora Bešlić ističe kako su zbog turističke sezone prekinuti radovi u Titovoj ulici, ali da se nastavlja s kopanjem mikrotunela ispod Neretve tzv. sifona koji će povezati lijevu i desnu obalu, tako da će se i to, do kraja godine, u najvećoj mjeri privesti kraju. 

 

Naime, nepuštanje mostarskih kolektora u pogon, po riječima švedskog veleposlanika u BiH, jako je frustrirajuće za švedske porezne obveznike koji su do sada u ovaj projekt uložili 16 milijuna maraka. 

 

Švedski veleposlanik ranije je izjavio kako radovi kasne te da su se kolektori već mogli pustiti u pogon.

 

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI