Obračun SDP-a i FUP-a

Lukač odgovorio Nikšiću: Njega je uhvatila ozbiljna paranoja, laže od prve do zadnje riječi

Front 19.06.18, 15:07h

Lukač odgovorio Nikšiću: Njega je uhvatila ozbiljna paranoja, laže od prve do zadnje riječi
Ja sam njemu problem već osam godina. Dok je on bio predsjednik Vlade FBiH, ja sam njemu bio problem. Evidentno je iz njegovih vrlo čestih istupa u javnosti u posljednjih pola godine ili godinu, u odnosu na navodne istrage koje vodi FUP protiv njega i SDP-a kao političke partije, da je njega, ne znam iz kojih razloga, uhvatila ozbiljna paranoja

 

Troipogodišnji mandat predsjednika SDP-a Nermina Nikšića u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH ostat će upamćen isključivo po pitanjima, inicijativama i kritikama koje se odnose na Federalnu upravu policije (FUP) i to zbog navodnih istraga koje se vode protiv njega i njegovih stranačkih kolega. To je potvrdio i na današnjoj sjednici, uputivši pitanje koje se odnosi na, kako je kazao, neregularnosti u FUP-u.

 

Informacije o tim neregularnostima, dodaje, dobio je od "velikog broja policijskih službenika i pojedinaca koji su u prošlosti obavljali različite odgovorne funkcije ili ih trenutno obavljaju" te je, s tim u vezi, uputio akt sa pitanjima na adresu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Ureda disciplinskog tužioca, Tužilaštva BiH, Tužilaštva Kantona Sarajevo i niza drugih institucija, prenosi Faktor.

 

- Želim vjerovati da imamo snage sami se izboriti sa ovim nezakonitostima. Zbog toga sam ovim putem odlučiti zatražiti intervenciju bh. institucija - rekao je Nikšić.

 

Komentar na iznesene optužbe dao je direktor FUP-a Dragan Lukač.

 

- Ja sam njemu problem već osam godina. Dok je on bio predsjednik Vlade FBiH, ja sam njemu bio problem. Evidentno je iz njegovih vrlo čestih istupa u javnosti u posljednjih pola godine ili godinu, u odnosu na navodne istrage koje vodi FUP protiv njega i SDP-a kao političke partije, da je njega, ne znam iz kojih razloga, uhvatila ozbiljna paranoja. On možda ima razloga da se plaši nečega. Ne znam kojeg. Vjerovatno on zna za taj razlog. Prvo, to nije tačno. Sve što je izjavio i napisao je netačno. Sve. Od prve do zadnje stavke. To govori o Nerminu Nikšiću, čovjeku koji na jedan vrlo paranoičan način sa vrlo ozbiljnim neistinama, da ne kažem lažima, istupa prema državnim organima – kazao je direktor FUP-a.

 

Lukač je naglasio da FUP neće ostati nijem i promatrati optužbe koje se iznose na račun te institucije.

 

- Ja ću vidjeti koje ćemo mjere poduzeti, njegovim pozivanjem ovdje i uzimanjem njegove izjave na te okolnosti jer tu se radi o krivičnom djelu širenja lažnih vijesti u najmanju ruku. To što on govori, piše i izjavljuje, laže od prve do zadnje riječi – zaključio je Lukač.

 

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI