mundijal 2018.

Dva prekida za pobjedu 'Gordog Albiona': Engleska savladala Tunis sa 2:1

Sport 18.06.18, 22:01h

Dva prekida za pobjedu 'Gordog Albiona': Engleska savladala Tunis sa 2:1
Nakon samo 15. minuta igru je morao napustiti golman Mouez Hassen umjesto koga je na teren ušao Farouk Ben Mustapha

 

Nogometna reprezentacija Engleske pobijedila je sa 2:1 Tunis, u drugom meču odigranom u ponedjeljak u Grupi G na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Junak susreta bio je Harry Kane.

 

"Gordi Albion" je krenuo furiozno u meču, već u prve četiri minute viđene su dvije velike šanse. Ubrzo je pao i prvi gol na utakmici. U 11. minutu, nakon ubačaja iz kornera, pred golom Tunisa najbolje se snašao Harry Kane- piše N1

 

Ubrzo je uslijedio novi šok za Afrikance. Nakon samo 15. minuta igru je morao napustiti golman Mouez Hassen umjesto koga je na teren ušao Farouk Ben Mustapha.

 

Englezi su nastavili sa dobrom igrom, a njihovi protivnici nisu uspjeli da zadrže loptu u posjedu više od nekoliko pasova. U tim trenucima ekipa pod vodstvom selektora Garetha Southgatea imala je loptu "u nogama" blizu 60 posto.

 

Ipak, Tunižani su u prvom dijelu stigli do poravnanja. Kyle Walker je skrivio penal nad Fakhreddineom Ben Youssefom, a Ferjani Sassi je bio siguran sa bijele tačke. Sa rezultatom 1:1 se otišlo na odmor.

 

Drugi dio je donio osjetno slabiji intenzitet. Englezi su bili bolja ekipa, ali nisu ni blizu bili agresivni kao u prvih 45. minuta kada su valovima kreirali napada za napadom.

 

"Gordi Albion" je nastavili napadati preko bokova, ali su, izgleda, bili "pročitani" od selektora Nabila Maaloula jer su ti pokušaji bili gotovo bezopasni.

 

I kada je sve "mirisalo" na remi došlo je do novog vodstva za Engleze, što će se pokazati i konačnim rezultatom. Ponovo kao i u 11. minuti, nakon kornera, pogodio je Kane i tako svojoj reprezentaciji donio tri boda.

 

Ranije danas odigrana su još dva meča. U Grupi F sastali su se Švedska i Južna Koreja. Skandidavci su slavili sa 1:0 pogotkom iz penala Andreasa Granqvista.

 

U Grupi G je odigran meč između Belgije i Paname koji je završen sa 3:0 za Evropljane. Dries Mertens i dvostruki strijelac Romelu Lukaku donijeli su tri vrijedna boda.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI