na olimpijskom stadionu u Sočiju

Svjetsko prvenstvo: Belgijanci savladali Panamu sa 3:0, dominirali od početka...

Sport 18.06.18, 19:01h

Svjetsko prvenstvo: Belgijanci savladali Panamu sa 3:0, dominirali od početka...
U 68. minuti Belgijanci su povećali prednost na 2:0. Romelu Lukaku imao je lagan posao, pošto ga je De Brejne pronašao sjajnim centaršutem i on je glavom sa peterca sproveo loptu u mrežu

 

Belgija je na olimpijskom stadionu u Sočiju pred 40.000 gledalaca pobijedila autsajdera Panamu sa 3:0 u okviru grupe G, u kojoj se još nalaze Engleska i Tunis.  

 

Ovo je bio ujedno i prvi međusobni susret ovih reprezentacija- piše Avaz


 
Belgija je od samog početka dominiralana terenu. Imali su nekoliko prilika za postizanje gola preko Azra koje isu iskoristili. Panama se prvi put u kaznenom prostoru Belgije našla u 17. minuti ali nije bilo realizacije. Iako je Belgija za nekoliko klasa bolja ekipa, Panama se solidno branila prvih pola sata i Belgija nije imala neke ozbiljnije šanse. 

 

U nastavku je opao ritam utakmice, a najbolju priliku imala je Belgija u 38. minuti kada je Azar svom stilu probio do penala, snažno šutirao, ali je golman Paname dobro intervenisao. Do kraja prvog poluvremena Panama je izdržala sve napade Belgijanaca pa se tako na odmor otišlo sa rezultatom 0:0. 

 

Odmah na početku drugog poluvremena Belgija je došla do vodstva. U 47. minuti Mertern fenomenalno pogodio poslije nekoliko centaršuteva sa desnog boka i gužve u kaznenom prostoru, lopta je pala na volej Mertensu koji je uhvatio i poslao ga u suprotne rašlje nemoćnog golmana Peneda. 


 
Nakon toga Panama je imala najbolju šansu na utakmici kada je Muriljo imao situaciju 1 na 1 sa Kurtom, ali se spetljao i šutirao pravo u golmana Belgije. 

 

U 68. minuti Belgijanci su povećali prednost na 2:0. Romelu Lukaku imao je lagan posao, pošto ga je De Brejne pronašao sjajnim centaršutem i on je glavom sa peterca sproveo loptu u mrežu.

 

 U 75. minuti Lukaku je postigao svoj drugi gol. Fantastičnu kontru poslije oduzete lopte De Brejnea započeo je Vitsel, dodao do Azara, koji je povukao na protivničku polovinu. U pravom trenutku je asistirao do Lukakua koji lagano prebacuje golmana za 3:0, što će na kraju biti i konačan rezultat.  

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI