BITKA OKO NASLJEDSTVA

Misterija testamenta Sinana Sakića: Tri žene, šestoro djece... Kome će pripasti ogromna imovina popularnog pjevača?

Showbizz 18.06.18, 09:43h

Misterija testamenta Sinana Sakića: Tri žene, šestoro djece... Kome će pripasti ogromna imovina popularnog pjevača?
Kada je Sinan umro, niko nije spomenuo njegovo nasljedstvo. Sigurno, Sinan nije imao kovčeg sa blagom koje je negdje zakopao, ali je imao imovine i imovine

 


Popularni pjevač narodne muzike Sinan Sakić preminuo je 1. juna. Iza sebe je ostavio četvero djece.


Prvi put se oženio sa 18 godina dotičnom Velidom iz Janje kod Bijeljine, koja je bila iz imućne porodice, s dosta para i s kojom ima dvoje djece Rašida i Medu. Drugi brak sklopio je sa Sabinom, 29. juna 1981. godine, s kojom je imao kćerku Đulkicu i sina Alena. Dok Sabina iz prvog braka ima dva sina Ernesta i Elvisa. I svi oni očekuju dio Sinanovog nasljedstva. Neko manje, neko više...


Sinan je često pričao o svojim porocima i nije bježao od njih. Često je govorio kako je znao da za jednu večer pošmrkati nekoliko grama kokaina i prokockati 50.000 eura. Ali svi su znali da on taj novac zaradi za manje od mjesec, piše Politika Ekspres.


Prepričavale su se anegdote s njegovih nastupa, ali i priče o enormnoj zaradi koju je znao da ostvari za samo jednu večer. Govorilo se da Sinan napravi jedan koncert na Tašu i kupi stan.
 

Međutim, raskolašan život ga je možda spriječio da ostvari i više. Čuveni kompozitor Miša Bass je znao govoriti:

 

- Cijela porodica Sakić je došla kod mene kada su bili u blatu. Za par dana su zaradili sve. Postali su bahati, previše rasipni. Znao sam da kažem: 'Stani, Sinane, bit će još para, nisu ovo posljednje na svijetu'. A on je samo odgovarao: 'Neka, Mišo, neću s njima u grob da me odnesu'.


Sinan Sakić je prilikom prelaska granice uhapšen kada je granična policija u njegovom donjem vešu pronašla 2,7 grama droge. Neki kažu da je to bio heroin, neko kokain. I mnogo je bitno šta je bilo u Sinanovim gaćama jer, ako je heroin, to bi bilo dno na koje je stigao Sinan, a, ako je u pitanju kokain, značilo bi da i dalje vlada scenom kao Scarface.


A mnogo je volio Scarface i glavnog lika Tonyja Montana. Primijetit ćete kako se vrlo često slikao u pozama koje su proslavile Tonyja Montana iz tog filma.


Kada je Sinan umro, niko nije spomenuo njegovo nasljedstvo. Sigurno, Sinan nije imao kovčeg sa blagom koje je negdje zakopao, ali je imao imovine i imovine. Ono što je poznato da ima su stan na Dorćolu s više od 100 kvadratnih metara, veleljepna vila u Loznici, kuća u Tuzli i navodno još dva stana u Beogradu i jedan u Sarajevu.


Sinan je posjedovao i kuću u Indiji koju je kupio pošto je mnogo volio tu zemlju, a prije nekoliko godina ju je prodao. Od 1996. godine je posjećivao gurua Satija Sai Babu, sve dok ovaj nije umro 2011. godine.


Posjeduje manji stan u Beču i stan u Dizeldorfu. Sinan je bio opsjednut i dobrim automobilima. Posjedovao je minimum pet luksuznih komada koji sada stoje parkirani u garaži u Loznici.


Ostaje pitanje koliko je novca ostavio Sinan na svojim bankovnim računima, kao i u koje poslovne biznise je ulagao svoj novac, a takvih ulaganja je sigurno bilo.


Sada, otvoreno se postavlja pitanje kome će pripasti nasljedstvo?


Sin Rašid je izašao iz zatvora prije mjesec i pojavio se na očevoj dženazi. Navodno se izmirio s ocem neposredno pred smrt. Sa Rašidom ne priča niko iz familije Sakić.


Iz prvog braka ima i sina Medu, koji se bavi muzikom i kojeg je Sinan mnogo volio i polagao velike nade. Međutim, Medo je ostao uvijek u sjenci prvog sina Rašida, koji je mnogo razočarao svog oca.


Supruga Sinana Sakića Sabina otkrila je detalje pjevačevog odnosa sa sinom Medom, a zbog jedne stvari se čak i sukobila s njim.


Iz drugog braka sa Sabinom Sinan je imao Đulkicu i Alena. Dok je Sinan kao svoju djecu gledao u Ernesta i Elvisa. Malo je vjerovatno da je Sinan ostavio testament, imajući na umu život kakav je vodio.


Rašid će sigurno kao najstariji sin tražiti najviše. Međutim, svi znaju da je razočarao oca i da bi Sinan njemu najmanje dao. Sinan je navodno najviše volio Medu, ali mu je to sin iz prvog braka.


Đulkica se školovala u Indiji, bila je Sinanova princeza i očekuje dio ovog kolača. Ernest i Elvis će sigurno dobiti najmanje, ako uopće nešto njima i pripadne po zakonu.


Ostaje da vidimo kako će teći imovinska rasprava i ko će tu izvući neki adut. Advokati će sigurno biti dosta uposleni od nekoliko klijenata. Postoje priče kako ipak postoji testament u kojem Sinan sve ostavlja jednoj sekti iz Indije, ali to je samo trač. Misterija Sinanovog nasljedstva ostaje otvorena.

 

(Politika Ekspres/DEPO PORTAL/VLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI