NAKON BAJRAMA, NA SCENI PRLJAVA MEDIJSKA KAMPANJA MEĐU BOŠNJACIMA

SDA će 95 % medijskih napada usmjeriti na Bećirevića, stalno mu isticati sliku sa Titovog groba

Front 17.06.18, 16:38h

SDA će 95 % medijskih napada usmjeriti na Bećirevića, stalno mu isticati sliku sa Titovog groba
Kako se moglo i očekivati, odmah nakon mjeseca ramazana i Bajrama, intenzivira se prljava medijska kampanja uoči općih izbora u BiH. Komentator i analitičar agencije Patria otkriva i tvrdi da zna pravce napada koja će SDA umjeriti potiv Denisa Bećirevića, po nekim anketama favorita za izbor bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Izvor: Patria 
Piše: Armin Aljović

 

Da smo načisto na početku i da se džabe ne nadamo - predizborna kampanja SDA neće sadržavati plan za ekonomski oporavak Bosne i Hercegovine i osnaživanje vladavine prava u zemlji. Sva ekonomska agenda nekad najjače stranke u BiH stala je u jednu rečenicu Bakira Izetbegovića: Za podizane životnog standarda građana treba se strpjeti još osam godina.

 

Nacionale stranke sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, zapravo, žele da u naredna četiri mjeseca isključivo, i samo to, jednom za vijeke-vjekova raščiste ko je pravi Bošnjak, ko legitimni Hrvat a ko banjalučki a ko sarajevski Srbin. Bez jasnih etničkih podjela u Bosni i Hercegovini nema dalje ni metra.  

 

Glavni urednik Večernjeg lista Jozo Pavković to je u slučaju HDZ-a i Dragana Čovića objasnio u četiri stavke: Plan B za predstojeće izbore podrazumijeva „šire koaliranje, veće povezivanje s Hrvatskom, zadržavanje starijih i iskusnijih osoba u politici, dok će primarne teme u izbornoj kampanji biti nacionalne“. Dodik i SNSD imaju zadatak građane u RS uvjeriti da su Srbi iz Saveza za promjene toliko izblijedili tokom četverogodišnjeg mandata u Sarajevu da ih je, praktično, vrlo teško razaznati od Bošnjaka. 

 

Evo i pet pravaca kretnja SDA u mjesecima do izbora:

 

1. Najmanje 95% svih medijskih napada usmjeriti isključivo protiv Denisa Bećirovića?

 

2. Sad-zasad ne napadati, ne rasipati energiju na ostale kandidate iz opozicije za Predsjedništvo BiH?

 

3. Na sve načine diskreditirati poruke Bećirovića da će raditi na objedinjavanju svih bh. patriotskih snaga u Bosni i Hercegovini, depolitizovati Predsjedništvo i zastupati sve građane podjednako?  

 

4. Isticati sliku Denisa Bećirovića na Titinom grobu! Sakriti slike ostalih funkcionera SDA gdje se vidi da su bili na Dedinju. Naročito sliku rahmetli predsjednika Sulejmana Tihića.

 

5. Kroz medije iz RS-a eventualnu pobjedu Bećirovića predstavljati kao sudnji dan za Republiku Srpsku, a kroz HDZ-ovu medijsku mašineriju njegov ulazak u Predsjedništvo najavljivati kao prokletstvo za sva naredna hrvatska pokoljenja, koje, eventualno, skoro sigurno, može ublažiti sam sveti Dragan Čović.

 

Nastavak teksta možete čitati OVDJE.

 

(DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI