TMURAN BAJRMASKI VIKEND PRED NAMA

Drastično zahlađenje i narednih dana: Kiša, pljuskovi, grmljavina... A evo kada će ponovo zagrijati sunce...

Hronika 15.06.18, 14:38h

Drastično zahlađenje i narednih dana: Kiša, pljuskovi, grmljavina... A evo kada će ponovo zagrijati sunce...
Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se većinom očekuje slaba kiša ili lokalni pljusak. Grmljavina je moguća u istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini se od sredine dana prema večernjim satima očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina koji su najizgledniji u istočnim i jugoistočnim područjima

 

U Bosni je prijepodne bilo  oblačno sa slabom kišom, a u Hercegovini  djelomično vedro. 


Temperature zraka u 14.00 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan-sedlo 13; Sokolac 14; Bihać 15; Bugojno, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 16; Prijedor i Zvornik 17; Banja Luka, Doboj i Gradačac 18; Bijeljina, Brčko i Livno 19; Trebinje 22; Mostar 24; Široki Brijeg i Stolac 25 i Grude 26°C. 


Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se većinom očekuje slaba kiša ili lokalni pljusak. Grmljavina je moguća u istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini se od sredine dana prema večernjim satima očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina koji su najizgledniji u istočnim i jugoistočnim područjima. 


Vjetar će u Bosni biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini se očekuje umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje od 23 do 28°C. 


U Sarajevu će biti oblačno, povremeno sa kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13°C, a najviša dnevna oko 19°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


Vrijeme narednih dana


U nedjelju, 17. juna, prognozira se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U Bosni veći dio dana sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. U Hercegovini pljuskovi i grmljavina u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25°C, na jugu zemlje od 26 do 30°C.


U ponedjeljak, 18. juna, u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini sunčano sa umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C.


U utorak, 19. juna, u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. U Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje od 29 do 32°C.

 

Prema prognozama FHMZ-a, slično vrijeme zadržat će se još nekoliko dana tokom iduće sedmice, a stabilizacija vremenskih prilika u BiH očekuje se nakon 22. juna.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad) 

 

***********************

Pogledajte bonus video!

 

 

 

BLIN
KOMENTARI