SCENE UŽASA IZ KOMŠILUKA

Voda guta sve pred sobom: Pukla brana u Petrovcu na Mlavi, bujica nosi kuće i mostove, stanovništvo u panici...

Hronika 15.06.18, 13:12h

Voda guta sve pred sobom: Pukla brana u Petrovcu na Mlavi, bujica nosi kuće i mostove, stanovništvo u panici...
Olujno nevrijeme praćeno obilnim padavinama jutros je opet pogodilo ovu opštinu

 

Petrovac na Mlavi (Srbija) je pogodila jaka kiša i olujno nevrijeme koje je dovelo do izlivanja rijeke i oblinih poplava, a nakon što je pukla brana Busurskom jezeru, mještani su u strahu od još goreg scenarija, piše Blic.rs.


Vanredna situacija proširena je na teritoriju cijele opštine, a vodena bujica koja je nosila sve pred sobom pričinila je veliku štetu na infrastrukturi i na imovini mještana.


- Nivo Mlave se za dva sata podigao za dva metra. Strahujemo da nas tek očekuje veliki poplavni talasi iz pravca Žagubice - rekao je "Blicu" urednik RTV Braničevo koji je na licu mjesta.


Olujno nevrijeme praćeno obilnim padavinama jutros je opet pogodilo ovu opštinu. 


Bujica odnijela mostove, stradale i porodične kuće


Zamjenik predsjednika opštine Petrovac na Mlavi Boris Gvozdić kaže za "Blic" da je sada situacija pod kontrolom, ali da je jutros sve bilo dramatično. Inače, u toku je postavljanje brana na obali Mlave.


- Bujica je odnijela nekoliko mostova, koji su bili na mali, lokalnim rječicama. U nekim selima više ne postoje putevi. U dolini reke Busur postoji nekoliko naselja, koja su stradala. U mnoge porodične kuće voda je ušla. te pordice će pretrpeti veliku materijalnu štetu - objašnjava Gvozdić.


Kaže da trenutno u centru garda pune džakove kako bi zaštitili grad od novog naleta vode.


- Moramo da se zaštitimo. Ne znamo koliko je vode palo na Homoljskim planinama i kada će to da dođe do nas - kaže on.


"Na udaru veću dio opštine, situacija nije dobra"


Duško Nedinić, komandant štaba za vanredne situacije naglasio je da su ekipe štaba za krizne situacije na terenu, prenosi loklani portal "Tpknews".


Nedinić kaže da je naredio evakuaciju građana u naselju Ključ zbog predostrožnosti. On je zamolio građane koji imaju kuće u priobalnom dijelu Mlave i u potesu Busura, iz predostrožnosti, napuste svoje kuće da isključe strujne aparate. Prihvatni centar evakuisanih građana biće Sportska hala u Petrovcu na Mlavi.

 

Više detaja, kao i fotografije i video snimke posljedica užasnog olujnog nevremena u Srbiji, možete pogledati OVDJE.

 

(Blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI