Reakcija na vijest o masovnoj grobnici ubijenih pasa

Velikokladuško preduzeće Komunalije: Na deponiji ne postoji nikakva grobnica, riječ je o političkom spinovanju

Hronika 13.06.18, 20:35h

Velikokladuško preduzeće Komunalije: Na deponiji ne postoji nikakva grobnica, riječ je o političkom spinovanju
U sklopu higijeničarskih usluga svakodnevno se sakupljaju lešine životinja čije je ugibanje uglavnom uzrokovano u saobraćaju. Takve lešine se odvoze na stočno groblje Bukovlje koje je predviđeno za njihovo ukopavanje

 

Iz javnog preduzeća Komunalije reagirali su na objavljenu vijest o masovnoj grobnici ubijenih pasa u Vrnograču, na području općine Velika Kladuša.

 

Vijest koju je u javnost plasirao portal Kladuška buna iz ovog preduzeća su demantovali ističući da negiraju postojanje bilo kakve grobnice na deponiji Radića most.

 

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

 

- Negiramo postojanje bilo kakve grobnice na deponiji Radića most. Također negiramo neistine izrečene u vezi odvoza pasa iz Privremenog skloništa za životinje i njihovo ubijanje.

 

U sklopu JKUP „Komunalije“ d.o.o. Velika Kladuša djeluje Služba za higijeničarske usluge i vođenje skloništa životinja i ista svakodnevno radi na izvršavanju utvrđenih zadataka.

 

U sklopu higijeničarskih usluga svakodnevno se sakupljaju lešine životinja čije je ugibanje uglavnom uzrokovano u saobraćaju. Takve lešine se odvoze na stočno groblje Bukovlje koje je predviđeno za njihovo ukopavanje.

 

Podsjećamo građane i javnost da deponija Radića most nije od jučer i da deponovanje otpada na istoj traje preko 40 godina. Kako su se rješili mnogi problemi tako će biti i rješeno stanje deponije Radića most.

 

Deponija se prostire na površini od 35.000 m2 i vrlo teško je održati zabranu pristupa kako neovlaštenim licima tako i životinjama o čemu je svjedočila i današnja vijest.

 

Od početka rada Privremenog skloništa za životinje Društvo je naišlo na otpore grupa i pojedinaca kojima nije interes human odnos prema životinjama.

 

Žalimo zbog pokušaja Adema Pajazetovića da spinovanjem pokuša sebi priksrbiti političke poene a na štetu ugleda Društva i same općine Velika Kladuša.

 

Nažalost ovakvim događajem želi se devalvirati činjenica da je na dan 11.06.2018. godine u okviru zavisnog Društva Alatuša a pod pokroviteljstvom JKUP „Komunalije“ d.o.o. Velika Kladuša potpisano 25 novih ugovora o radu i pokrenuta fabrika konfekcije Ateks u kojoj će u konačnici biti zaposleno 120 žena.

 

Zbog neovlaštenog pristupa deponiji JKUP „Komunalije“ d.o.o. Velika Kladuša će poduzeti adekvatne mjere - stoji u saopćenju Komunalija.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI