Očekuje se da cijene padnu za 15 feninga

Od sutra niže cijene goriva u Republici Srpskoj, u Federaciji sniženja od petka

Hronika 13.06.18, 16:10h

Od sutra niže cijene goriva u Republici Srpskoj, u Federaciji sniženja od petka
Cijene naftnih derivata od sutra će biti niže na pumpama u Republici Srpskoj – potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma. Prema informacijama koje su dostavljene Ministarstvu, pojedini distributeri naftnih derivata su već u toku današnjeg dana snizili cijene u iznosu od 0,05 KM po litri goriva

 

Cijene goriva na svim benzinskim pumpama u Federaciji BiH bit će snižene najmanje za pet feninga, najavio je resorni ministar Zlatan Vujanović. Prema njegovim riječima, postignut je dogovor da cijene već od sutra budu niže. 

 

Optimalno se očekuje da cijene padnu i do 10 ili čak 15 feninga.

 

Cijene naftnih derivata od sutra će biti niže na pumpama u Republici Srpskoj – potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma. Prema informacijama koje su dostavljene Ministarstvu, pojedini distributeri naftnih derivata su već u toku današnjeg dana snizili cijene u iznosu od 0,05 KM po litri goriva.

 

Iz resornog ministarstva podsjećaju da je od početka godine primjetan znatan rast cijena nafte na svjetskom tržištu, što se direktno odrazilo i na rast cijena naftnih derivata u svim zemljama, pa tako i u Republici Srpskoj. Primjera radi, cijena nafte po barelu u maju iznosila je 73,43 dolara, dok je u januaru iznosila 66,23 dolara. Ukoliko bi se pravilo poređenje sa cijenama naftnih derivata u zemljama okruženja, poput Srbije, Crne Gore i Hrvatske, vidljivo je da su cijene u Republici Srpskoj niže. Prosječna cijena EURO DIZEL 5 goriva u Republici Srpskoj u maju iznosila je 2,24 KM, BMB 98 2,37, dok je BMB 95 bio 2,25 KM.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI