građani u borbi za pojeftinjenje

Bura ne jenjava: Mostarci i Banjalučani blokirali ceste zbog cijena goriva

Hronika 11.06.18, 18:27h

Bura ne jenjava: Mostarci i Banjalučani blokirali ceste zbog cijena goriva
Na zapadnom tranzitu u Banjaluci saobraćaj je zaustavljen, a ni kružni tok koji vodi ka naseljima Lauš i Paprikovac ne funkcioniše

 

Mostarci su danas blokirali saobraćaj zbog cijena goriva- pišu Vijesti.ba

 

Veći broj automobila zaustavio se danas na sjevernom ulazu u Mostar kod bezinske pumpe INA, u znak protesta zbog povećanja cijena goriva u našoj zemlji. Mostarci jučer nisu odgovorili pozivu na protest. Inicijator protesta bio je Mostarac Amer Bekan.

 

- Mostar je jučer bio jedini grad u BiH u kojem nisu održani protesti, a imaju najskuplje gorivo i izbori se nisu održali već deset godina. Jesu li vas SDA i HDZ toliko isprepadali ili se bojite i svoje sjene? Upravo idem u Mostar da budem prvi koji će to učiniti, a vi se stidite i pravdajte svojoj djeci kako ste miševi, napisao je na svom profilu Bekan, predsjednik Prve stranke Bosne i Hercegovine.

 

Protest vozača zbog visokih cijena goriva nastavljen je danas u 17 časova u Banja Luci.

 

Na zapadnom tranzitu u Banjaluci saobraćaj je zaustavljen, a ni kružni tok koji vodi ka naseljima Lauš i Paprikovac ne funkcioniše.

 

"Gorivo je preskupo za naše uslove. Prihvatljiva cijena bila 1.50 KM po litru", kazao je za Mondo jedan od vozača koji učestvuju u prostestu, Vladimir Koljančić.

 

Mnogi vozači su izašli iz automobila, a pojedinci su donijeli i loptu za fudbal pa prekratili čekanje na taj način.

 

U centralnim banjalučkim gradskim ulicama nije bilo blokade saobraćaja. Policijska patrola je ''dežurala'' na raskrsnici kod Narodnog pozorišta, a policajci su na motociklima patrolirali po centru.

 

Podsjetimo, širom Bosne i Hercegovine u nedjelju su na jedan sat blokirane magistralne i saobraćajnice u središtima većih gradova u znak protesta građana zbog poskupljenja goriva organiziranog preko Facebook skupine 'Stop poskupljenju goriva'.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI