povodom protesta građana širom bih

Reagovao i DF: Ni metra novog puta ni IKEE! Nema 'vadione', smanjite cijene goriva!

Front 11.06.18, 17:38h

Reagovao i DF: Ni metra novog puta ni IKEE! Nema 'vadione', smanjite cijene goriva!
Građani svakim danom postaju svjesni svih prevara vladajućih, kojima su i ove pare, kao i nova kreditna zaduženja ove godine pitanje života i smrti, slobode ili zatvora. Izborna je godina! - navode u DF-u

 

- Povodom protesta koji ovih dana organizuju građani širom Bosne i Hercegovine - nezadovoljni već četvrtim poskupljenjem cijena goriva, želimo podsjetiti javnost na ne tako davnu borbu vladajućih da dođe do usvajanja akciza na gorivo- navodi se u saopćenju DF-a koje prenosimo u cijelosti: 

 

- Nismo baš toliko kratke pameti da se ne sjetimo koliko puta taj prijedlog nije prolazio zbog insistiranja opozicionih snaga u državnom parlamentu, a u cilju zaštite ionako nikakvog standarda građana - da bi, pod "pritiskom" (pogodite - čijim) vladajući usaglasili ovaj novi vid harača na građane!

 

Sjećate se i bajkovite priče zastupnice Dijane Zelenike o tome kako će nam sa novim cestama doći i "Ikea"! Upravo glas dotične gospođe bio je odlučujući da se usvoji Zakon o akcizama. Od tada, od februara mjeseca od istih tih akciza se nakupilo oko 120 miliona maraka, koje članovi Upravnog odbora za indirektno oporezivanje nisu u stanju ni raspodijeliti. Od tada pa do danas - ni metra novog puta, ni "Ikee", a poskupljenja goriva stvaraju i tek će stvoriti novi lanac poskupljenja, na šta je svojevremeno upozoravala i Demokratska fronta.

 

Tražimo od vladajućih da pod hitno pronađu rješenje i smanje cijene goriva a svi ozbiljni ekonomski stručnjaci tvrde da je to moguće učiniti u vrlo kratkom roku. Vadiona o tome da "ne postoji politička volja" ovaj puta ne bi smjela upaliti.

 

Građani svakim danom postaju svjesni svih prevara vladajućih, kojima su i ove pare, kao i nova kreditna zaduženja ove godine pitanje života i smrti, slobode ili zatvora. Izborna je godina!

 

Da zaključimo: Ulice nisu blokirali građani već neodgovorne "narodne vođe" koje se sada, vrlo nevješto "posipaju pepelom" i krivca traže, opet, u nekoj vrsti zavjere! Bilo bi smiješno da nije nepodnošljivo! - navode iz DF-a. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI