koautorsko triler štivo bit će objavljeno u junu

Novi Clintonov roman 'Predsjednik je nestao' donosi zanimljivu priču: U sve je upletena žena ubica iz BiH!

Hronika 08.06.18, 16:58h

Novi Clintonov roman 'Predsjednik je nestao' donosi zanimljivu priču: U sve je upletena žena ubica iz BiH!
Fikcijski roman plete priču o predsjedniku koji nestaje dok pokušava spriječiti apokaliptični cyber napad, piše New York Times

 

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton koautor je, uz Jamesa Pattersona, triler romana "President is Missing" (Predsjednik je nestao) o fiktivnom liku, predsjedniku SAD-a Jonathanu Lincolnu Duncanu.

 

Izmišljeni predsjednik suočava se, osim s velikim cyber napadom kodnog naziva Dark Ages (Mračno doba) koji bi SAD mogao dovesti do propasti, i sa ženom ubicom imena Bach, porijeklom iz Bosne - piše RSE.

 

Fikcijski roman plete priču o predsjedniku koji nestaje dok pokušava spriječiti apokaliptični cyber napad, piše New York Times.

 

Autori se, kako piše list, zaklinju da je ovo moguće: „Od tajne službe tražite da odstupi od svoje dužnosti“, kazao je bivši predsjednik Clinton tokom nedavnog intervjua, dok su on i koautor Patterson raspravljali o romanu „Predsjednik je nestao“, trileru na kojem su radili zajedno a koji bi trebao biti objavljen u junu. „To bi se moglo dogoditi. Ako ste odlučni, mogli biste to učiniti“, kazao je bivši predsjednik Clinton.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI