U stanu u New Yorku

Slavna modna dizajnerka pronađena mrtva, ubila se na užasan način: Ostavila i oproštajno pismo...

Hronika 06.06.18, 08:38h

Slavna modna dizajnerka pronađena mrtva, ubila se na užasan način: Ostavila i oproštajno pismo...
Kate je počela raditi u 80-im godinama prošlog stoljeća za magazin Mademoiselle na Manhattanu, kad je počela živjeti s Andyjem Spadeom, bratom glumca Davida Spadea. Upoznali su se na Univerzitetu Arizona State i zajedno radili u butiku

 

Priznata modna dizajnerica Kate Spade pronađena je mrtva u svom stanu u New Yorku, a sumnja se na samoubistvo, piše TMZ.

 

"Katherine Brosnahan, 55-godišnja žena, pronađena je mrtva na adresi 850 Park Avenue", rekao je glasnogovornik policije. Kako piše TMZ, rečeno im je da se objesila koristeći šal zavezan za kvaku spavaće sobe. Odmah je proglašena mrtvom, a navodno je ostavila i poruku. 

 

Kate je počela raditi u 80-im godinama prošlog stoljeća za magazin Mademoiselle na Manhattanu, kad je počela živjeti s Andyjem Spadeom, bratom glumca Davida Spadea. Upoznali su se na Univerzitetu Arizona State i zajedno radili u butiku.

 

1993. godine skupa su lansirali Kate Spade ručne torbice, što se brzo proširilo na svu odjeću i liniju nakita. Kate i Andy vjenčali su se 1994. godine.

 

Njena kompanija Kate Spade New York ima oko 140 maloprodajnih butika i outlet centara diljem Sjedinjenih Država te 175 prodavnica po svijetu, a njen brend omiljen je i mnogim slavnim ličnostima, poput vojvotkinje od Cambridgea, Taylor Swift, Mirande Kerr, Sare Jessice Parker...

 

Neko vrijeme Kate Spade povukla se kako bi se posvetila odgoju kćeri, no vratila se 2016. s novim brendom koji je nazvala Frances Valentine, prema svojoj 13-godišnjoj kćeri.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI