Voditeljica i pjevačica o nepoznatim detaljima iz prošlosti

Vlatka Pokos slomila se pred kamerama zbog jednog pitanja: 'Vidite li kako je to užasno?'

Showbizz 04.06.18, 08:20h

Vlatka Pokos slomila se pred kamerama zbog jednog pitanja: 'Vidite li kako je to užasno?'
Priznala je da je njena ljubav prema Radeljaku bila strastvena

 

Iako su se razveli prije 11 godina, između Vlatke Pokos i porodice njenog bivšeg supruga Josipa Radeljaka još je neriješenih računa.

 

Prema pravomoćnoj presudi zagrebačkog Županijskog suda, Vlatka mora sinu Josipa Radeljaka, Leu, isplatiti 306 hiljada kuna s kamatama. Riječ je o novcu koji je potrošila dok je bila u braku s njegovim ocem. Vlatka je za RTL-ov Exkluziv otkrila razloge zbog kojih je otišla u Kanadu.

 

"Iz egzistencijalnih razloga i vlastitog zdravlja. Ja sam ovdje bila psihički maltretirana, i javno i nejavno. S druge strane, cijela moja privatna situacija i sve što se događalo posljednjih 11 godina, kad sam se razvela, uništila mi je ovdje život i egzistenciju. Ja sam praktički, to ne skrivam, na neki način bankrotirala. Ja sam uspjela prije odlaska u Kanadu prodati stan, riješiti sve s bankom, riješiti se auta, sve sam to riješila, tako da sam iz Hrvatske otišla na nuli", rekla je.

 

Priznala je da je njena ljubav prema Radeljaku bila strastvena.

 

"Ljudi ako to ne dožive ne mogu shvatiti da je moguće zaljubiti se u osobu stariju 27 godina. Moj bivši suprug, kad sam ga upoznala, imao je 58 godina, bio je vrlo zgodan i šarmantan muškarac. On je za mene bio svjetski čovjek, živio je u Rimu, obrazovan, što se sad po njegovim zadnjim istupima i eskapadama ne bi reklo, ali mi smo razgovarali o operi, književnosti... Na neki način te intrigira kakav je to muškarac koji je imao te prekrasne žene prije mene, kao Enu Begović, Bebu Lončar...", dodala je.

 

Otkrila je i da je imala svojevrstan kontakt s Radeljakovom prvom ženom Bebom Lončar.

 

"Beba nije imala direktan kontakt sa mnom, ali u tom zadnjem momentu ona je mene željela upozoriti što bi mi se moglo dogoditi jer je ona prošla pakao. Kroz moju priču ona je proživjela ponovno svoju. I kontaktirala me je preko jedne svoje prijateljice iz Zagreba. To je jedna prekrasna žena, lijepa, obrazovana, svjetska klasa", rekla je.

 

Priznala je da je Lanu Radeljak gledala kao svoju kćerku.

 

"Ja sam imala 31 godinu tada i željela sam silno biti mama, i ja sam željela biti njena mama", rekla je i briznula u plač, zbog čega je intervju prekinut.

 

Kad se smirila dodala je: "Šta god on govorio, a i danas govori užasne laži, ja sam bila dio njenog života i zato ne žalim za ničim, ja sam te godine dala njoj. Moja veza s njim ne bi ni potrajala toliko dugo, niti bih se ja udala za njega, iskreno, da nije bilo Lane".

 

O presudi kojom Leu Radeljaku mora vratiti više od 300 hiljada kuna, kaže: "Prvo, to je bila debitna kartica, a ne kreditna kartica. Drugo, oni su lukavo u toj tužbi izbrisali prodajna mjesta. Taj novac nije podignut, to je trošeno u prodavnicama. Podignuta je možda četvrtina tog novca. Dakle, to je jedna obična konstrukcija i laž. Leo Radeljak me je razočarao kao čovjek, jer on me službeno tužio, on koji je imao 19 godina kad sam upoznala njegovog oca, a tvrdi da je to njegov novac. Ova odvratna presuda ne odgađa ovrhu i moj žiro-račun, a to je sve što imam, je ovršen".

 

Dodala je da je preživljavala zahvaljujući roditeljima i sestri koja joj je slala novac iz Irske.

 

(RTL, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

***********************

Pogledajte bonus video!

 

 

 

BLIN
KOMENTARI