junak utakmice s južnom korejom

Višća: Presretan sam, ono što selektor Prosinečki traži od nas postaje sve bolje...

Sport 01.06.18, 17:48h

Višća: Presretan sam, ono što selektor Prosinečki traži od nas postaje sve bolje...
Miralem Pjanić je istaknuo da je BiH ostvarila važnu pobjedu uoči utakmica Lige nacija

 

Junak pobjede Bosne i Hercegovine nad Južnom Korejom je Edin Višća koji je postigao sva tri gola.

 

Trostruki strijelac nije krio oduševljenje zbog zapaženog nastupa. 

 

- Naravno, presretan zbog golova ali ono što je najbitnije da polako postajemo kolektiv, jaka ekipa koja zna i želi igrati fudbal. Ono što selektor traži od nas u svakom novom meču izgleda sve bolje i bolje. Sigurno da ima i malih grešaka ali moramo da budemo strpljivi i mi i navijači. Stvari će doći na svoje. Ova ekipa može jako puno i vjerujem da je ovo samo početak jedne velike priče. Danas su igrači koji su igrali, kao i oni koji su ušli sa klupe pokazali su da postajemo jak kolektiv, radimo jedan za drugog, trčimo, a kvalitet sigurno imamo - kazao je Višća nakon utakmice. 

 

Meč u Jeongjuu je bio 34. za Višću u dresu reprezentacije BiH, a postigao je osam golova, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

 

Selektor nogometne reprezenatcije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki zadovoljan je igrom svojih izabranika i rezultatom u prijateljskoj utakmici s Južnom Korejom u kojem je BiH slavila s 3:1.  



- Bili smo bolji i zasluženo smo pobijedili. Zahvaljujem domaćinu na gostoprimstvu i korektnoj igri. Želim im mnogo sreće na svjetskom prvenstvu. Nama preostaje da se sada fokusiramo na prve utakmice Lige nacija - rekao je Prosinečki. 



Miralem Pjanić je istaknuo da je BiH ostvarila važnu pobjedu uoči utakmica Lige nacija. 



- Atmosfera je bila fantastična pa je zbog toga naša pobjeda još vrednija - naglasio je veznjak Juventusa. 



Reprezentativac Deni Milošević se povrijedio tokom utakmice, ali je medicinski tim reprezentacije BiH uspješno sanirao posjekotinu koju je vezista imao na potkoljenici, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI