'Planule' ulaznice za utakmicu s Južnom Korejom

Džeko: Davanje golova je moj posao! Ali mnogo važniji je konačan rezultat od toga ko je strijelac...

Sport 31.05.18, 21:23h

Džeko: Davanje golova je moj posao! Ali mnogo važniji je konačan rezultat od toga ko je strijelac...
Iako je kraj duge takmičarske sezone, raspoloženje u reprezentaciji je vedro i svi sa nestrpljenjem očekuju da počne meč protiv domaćina, za koji vlada veliko interesovanje

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati prijateljsku utakmicu u Jeonju protiv Južne Koreje a dan prije prijateljskog meča igrači su proveli u odmoru i šetnji, te uobičajenim aktivnostima.

 

Na današnjoj pres-konferenciji selektor BiH Robert Prosinečki izjavio je da njegove izabranike očekuje teška utakmica sa kvalitetnim protivnikom.

 

- Učinit ćemo sve da se na kraju sezone predstavimo na najbolji način i odigramo dobru utakmicu. Naš domaćin se sprema za nastup na svjetskom prvenstvu i ovo će sigurno biti kvalitetan test za nas - kazao je bh. selektor.

 

Korejski mediji su pokazali veliki interes za bh. tim, što potvrđuje i broj novinara na konferenciji, a zanimalo ih je da li će Džeko sutra postići gol na šta je bh. kapiten odgovorio da je postizanje golova njegov posao.

 

- Mnogo važniji je konačan rezultat od toga ko je strijelac. Nije važno da li ću pogoditi ja ili neko drugi, rezultat je u prvom planu - istaknuo je napadač Rome.

 

Igrači su nakon konferencije obavili i službeni trening. Stručni štab, predvođen selektorom Prosinečkim, igračima nije nametnuo jak tempo jer se za njih radi o posljednjem meču u ovoj sezoni, u kojoj su odigrali veliki broj utakmica.

 

Iako je kraj duge takmičarske sezone, raspoloženje u reprezentaciji je vedro i svi sa nestrpljenjem očekuju da počne meč protiv domaćina, za koji vlada veliko interesovanje. Sve ulaznice su brzo 'planule', tako da će južnokorejska reprezentacija imati značajnu podršku oko 40.000 navijača, u posljednjem meču prije odlaska na završne pripreme za svjetsko prvenstvo u Rusiji, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

 

Najavljen je dolazak manje grupe navijača iz naše zemlje, kao i Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u tom dijelu svijeta.

 

Prijenos utakmice Južna Koreja - BiH od 13 sati na Face TV

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u 13 sati po srednjoevropskom vremenu (20 sati vremenu u Koreji) igra prijateljski susret sa Južnom Korejom, a direktan prijenos emitira Face TV. 
Prije samog susreta, na Face TV od 11.45 sati bit će emitiran specijalni program, koji će voditi Emir Babović, a gosti u studiju u My Faceu bit će Fahrudin Prljača, Aldin Džidić i Adnan Pločo. Utakmicu će komentarisati odlični Sabahudin Topalbećirević.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI