nakon nemilog incidenta

Iz A SDA nakon eksplozije pod vozilom Hozanovića poručili: Borba za fotelje (očito) nema cijenu!

Front 31.05.18, 11:20h

 Iz A SDA nakon eksplozije pod vozilom Hozanovića poručili: Borba za fotelje (očito) nema cijenu!
- Nisam povrijeđen, ni jedan geler me nije zakačio. Familija je više u šoku nego ja. Ja sam dobro, hvala Bogu, kazao je Hozanović nakon incidenta

 

Nakon što je rano jutros u Cazinu došlo do eksplozije bombe pod automobilom predsjedavajućeg općinskog vijeća Cazin i osnivača stranke A SDA Rifeta Hozanovića, pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona izvršili su uviđaj na mjestu eksplozije, dok će škoda oktavija biti predmet vještačenja.

 

- Nisam povrijeđen, ni jedan geler me nije zakačio. Familija je više u šoku nego ja. Ja sam dobro, hvala Bogu, kazao je Hozanović nakon incidenta za Oslobođenje.

 

On nije htio govoriti o tome ko bi mogao stajati iza ovoga čina. To je, kaže, razgovor za policiju i motivi za sada nisu poznati. Ipak, stranka A SDA je nakon incidenta izdala saopćenje u kojem nedvojbeno problem prenosi na politički teren.

 

- Svjedoci smo da je predizborna kampanja uzela maha izvlačeći iz pojedinaca najgore ljudske osobine, a što je rezultat sada već izvjesnog poraza na izborima u oktobru ove godine.

 

Trenutna vlast koja to neće biti nakon oktobra je dovela Unsko-sanski kanton do anarhije, sigurnosna situacija u Unsko-sanskom kantonu nikad nije bila gora. Jutrošnja eksplozija i podmetanje eksplozivne naprave ispod automobila oca dvoje djece je čin koji pokazuje da borba za fotelje nema cijenu, pa čak ni ugrožavanje života.

 

Pozivamo sve institucije da što hitnije nađu odgovorne za ovaj teroristički čin i procesuiraju ih u skladu sa zakonima ove države- saopćeno je iz A SDA.

 

Rifet Hozanović je bio u automobilu prilikom ekspozije, a bomba je, po svemu sudeći, aktivirana u momentu pokretanja vozila. Policija i nadležno Tužilaštvo ovo djelo okaraktrerisali su kao pokušaj ubistva.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI