Prijateljska utakmica na Bilinom polju

BiH odigrala neriješeno sa Crnom Gorom: Zmajevi dominantniji na terenu, ali nisu uspjeli zatresti mrežu

Sport 28.05.18, 20:05h

BiH odigrala neriješeno sa Crnom Gorom: Zmajevi dominantniji na terenu, ali nisu uspjeli zatresti mrežu
Utakmica je ujedno bila oproštajna za trojicu dugogodišnjih reprezentativaca Bosne i Hercegovine Zvjezdana Misimovića, Vedada Ibiševića i bivšeg kapitena Emira Spahića

 

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskoj utakmici na stadionu "Bilino polje" večeras je odigrala neriješeno sa selekcijom Crne Gore rezultatom 0:0.

 

Posebno prvo poluvrijeme, ali i veci dio utakmice, prošli su u dominaciji reprezentacije Bosne i Hercegovine koja ipak nije uspjela zatresti mrežu "sokolova".

 

Prvu ozbiljniju priliku imao je u 31. minuti kapiten "zmajeva" Edin Džeko ali njegov pokušaj sa vrha šesnaesterca otišao je za malo iznad gola Crne Gore.

 

Tri minute kasnije nakon gužve u šesnaestercu gostiju Miralem Pjanić je pogodio stativu, dok je udarac Kenana Kodre u narednom napadu odbranio golman.

 

U 40. minuti Edin Višća je odlično uposlio Džeku, ali je golman Crne Gore i ovoga puta dobro intrvenisao.

 

U nastavku meča opao je tempo igre. U 50. minuti su zaprijetili Crnogorci. Marko Vešović je pokušao sa oko 17 metara, ali je lopta završila iznad gola.

 

Rezervista Haris Duljević u 70. minuti je krenuo u solo prodor, proigrao kapitena Džeku, koji je šutirao za malo pored gola.

 

Već u narednom napadu Duljević je odlično šutirao iskosa pod prečku, ali golman krajnjim naporima izbija loptu u korner.

 

Utakmica je ujedno bila oproštajna za trojicu dugogodišnjih reprezentativaca Bosne i Hercegovine Zvjezdana Misimovića, Vedada Ibiševića i bivšeg kapitena Emira Spahića. Njih trojica bila su u početnom sastavu i odigrala prvih 15 minuta nakon čega su uz špalir fudbalera Crne Gore i ovacije oko 5.000 navijača i zvanično ispraćeni u reprezentativnu penziju.

 

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog u utorak iz Sarajeva putuju u Južnu Koreju gdje ce sa domaćom selekcijom u petak takođe odigrati prijateljsku utakmicu.

 

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAUIN/Foto: Scsport.ba/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI