AMARILDO MULIĆ, DIREKTOR NACIONALNOG PARKA UNA

SDP-ovac šokirao javnost: Arapi otkazuju dolazak u BiH, jer ne žele da vide izbjeglice i siromašne Arape!

Front 27.05.18, 11:43h

SDP-ovac šokirao javnost: Arapi otkazuju dolazak u BiH, jer ne žele da vide izbjeglice i siromašne Arape!
Uši javnost je zaparala izjava direktora NP Una da će turizam u BiH imati velike štete jer će bogati Arapi otkazivati svoje dolaske zbog prisustva jednog broja izbjeglica i siromašnih Arapa, koji se tranutno nalaze u našoj zemlji. Ukoliko se zna da je Mulić dugogodišnji član i kadar SDP-a BiH, treba se najmanju ruku zapitati da li je ova izjava dostojna jednog bh. socijaldemokrate?!

 

„Mjesto gdje mogu susresti druge Arape, izbjeglice, ekonomske i političke migrante, zadnje je mjesto gdje će bogati Arapi doći na odmor. Krajina, Velika Kladuša, Bihać, NP Una, ali i Sarajevo sa drugim turističkim lokacijama ove godine mogli bi osjetiti značajnu finansijsku štetu“, izjavio je, kroz pero dopisnika „Oslobođenja“ iz Bihaća, direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić.

 


Član SDP-a se bavio problemom mogućeg pada broja arapskih turista ovoga ljeta,  jer se usljed sve većeg broja arapskih migranata mnogi pitaju kako mogu da razlikuju turiste od migranata. Odgovor će, tvrdi se u tekstu,  uskoro biti jednostavan, sve će biti migranti jer turisti masovno otkazuju dolaske.

 

amarildo-mulic-main-fahrudin-vojic-ajb


Iako nema nikakvih pouzdanih pokazatelja da su ove najave tačne, moguće je da izbjeglička kriza u BiH negativno utiče na dolazak arapskih turista u BiH ove godine.
Ali, uši javnosti je zaparala izjava direktora u kojoj on kuka zbog samog nagovještaja da bi  bogati Arapi mogli otkazivati svoje dolaske u BiH zbog prisustva jednog broja izbjeglica i siromašnih Arapa koji se tranutno nalaze u našoj zemlji.


Ukoliko se zna da je Mulić dugogodišnji član i kadar SDP-a BiH,  onda se , naročito SDP-ovci, trebaju u najmanju ruku zapitati da li je ova izjava dostojna jednog bosanskohercegovačkog socijaldemokrate.


Mulićeva izjava je izazvala veliki broj negativnih komentara na društvnim mrežama. Da li će on imati potrebu da objasni ovu svoju diskriminacijsku izjavu u zemlji u kojoj je prije 20 godina gotovo polovina stanovništva imala status izbjeglica, ostaje da se vidi.

 

(DEPO Portal/ak)

 

********************************

Pogledajte bonus VIDEO!

 

 

 

BLIN
KOMENTARI