GLASOVI ČLANOVA ODLUČUJU

Završen referendum u SDP-u: Da li je Denis Bećirović kandidat za Predsjedništvo BiH?

Front 26.05.18, 21:15h

Završen referendum u SDP-u: Da li je Denis Bećirović kandidat za Predsjedništvo BiH?
Magazinović je rekao da će sutra u Sarajevu biti održana Konvencija SDP-a na kojoj će biti predstavljeni rezultati referenduma


 

Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP BiH) i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović izjavio je večeras za Fenu da je većina glasačkih mjesta na unutarpartijskom referendumu o kandidatu za člana Predsjedništva BiH zatvorena, dok je na pojedinim glasanje još u toku. 


Pojasnio je da će glasanje uskoro biti okončano, te da večeras neće objavljivati preliminarne rezultate SDP-ovog referenduma. 


Magazinović je rekao da će sutra u Sarajevu biti održana Konvencija SDP-a na kojoj će biti predstavljeni rezultati referenduma. 


Generalni sekretar SDP-a Irfan Čengić rekao je novinarima jučer u Sarajevu da će na Konvenciji u nedjelju biti poznato da li će SDP imati kandidata za člana Predsjedništva BiH i ko je taj kandidat. 


Dodao je da on lično prefereira da Denis Bećirović bude kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH i da vjeruje da će tako i biti.


(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI