Nove članice

Kadrovsko jačanje partije: Bivše DF-ovke pristupile SDP-u

Front 26.05.18, 12:01h

Kadrovsko jačanje partije: Bivše DF-ovke pristupile SDP-u
Činjenica je da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti, jer mnogi SDP vide kao jedinu branu protiv politika jednoumlja i agresivnog nacionalizma, koji posebno postaje aktuelan u predizborno vrijeme

 

U prostorijama Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine su Amra Haračić i Nedžada Avdić, ispunjavanjem partijskih pristupnica, zvanično postale nove članice SDP BiH.

 

U nekoliko posljednjih mjeseci evidentan je pristup velikog broja novih članova SDP-u, tako da je dolazak dvije zastupnice sa područja Tuzlanskog kantona nastavak tog trenda. 

 

Činjenica je da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti, jer mnogi SDP vide kao jedinu branu protiv politika jednoumlja i agresivnog nacionalizma, koji posebno postaje aktuelan u predizborno vrijeme. 

 

amra-haracic-nedzada-avdic

 

Pristupanje Amre Haračić i Nedžade Avdić je dodatni doprinos kadrovskom jačanju partije na području Tuzlanskog kantona. Sasvim je sigurno da će ove dvije zastupnice pomoći SDP-u da do oktobarskih izbora učvrsti svoju poziciju političkog lidera u ovom kantonu, ali i u cijeloj BiH, navode u saopćenju SDP-a.

 

Nedžada Avdić je zastupnica u Skupštini Tuzlanskog kantona, dok je Amra Haračić zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Obje su bivše članice Demokratske fronte (DF).

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

BLIN
KOMENTARI