FOTO/ Incident u Sarajevu usred dana

Pucnjava na Koševskom Brdu, žestoki okršaj dvije porodice: Edina iz Velešića s 'pojačanjem' napravila haos

Hronika 24.05.18, 18:08h

Pucnjava na Koševskom Brdu, žestoki okršaj dvije porodice: Edina iz Velešića s 'pojačanjem' napravila haos
Ekipa Faktora je ispred kuće gdje se sve odigralo, u Jukićevoj ulici na broju 24, zatekla veću grupu osoba od kojih su neki bili učesnici ovog sukoba

 

U sukobu više osoba u sarajevskom naselju Koševsko Brdo, prilikom kojeg je, prema zasad još nepotvrđenim informacijama, bilo i pucnjave, nema teže povrijeđenih, saznaje Faktor na mjestu događaja.

 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je da su građani oko 12.30 prijavili pucnjavu, ali da oni još ne mogu potvrditi da li je bilo korištenja vatrenog oružja.

 

- Zasad nemamo povratne informacije s terena da li je zaista korišteno vatreno oružje i da li je prilikom ovog događaja neko povrijeđen - kazala je za Faktor glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija.

 

Ekipa Faktora je ispred kuće gdje se sve odigralo, u Jukićevoj ulici na broju 24, zatekla veću grupu osoba od kojih su neki bili učesnici ovog sukoba.

 

Kako su ispričali, izvjesna Edina iz Velešića došla je sa suprugom i još nekoliko muškaraca, kako bi ih izbacila iz stana u kojem oni borave posljednju godinu.

 

- Ona je tu prije živjela, ali više ne živi. Vlasnica stana je u inostranstvu. Ona je nama počela prijetiti da se iselimo, bila je rekla da će doći sa specijalcima da nas izbaci. Mi smo danas sjedili, odjednom je nešto zagruhalo. Pomislili smo da su stvarno specijalci - u dahu nam je ispričao Kenan Rašiti, koji, kako kaže, živi tu sa djevojkom.

 

U tom trenutku, kako kaže, osim njih dvoje, u stanu su bila i trojica njegovih prijatelja, a vidjevši šta se dešava dotrčao je i njegov brat koji stanuje u blizini i još jedan njihov prijatelj sa palicama.

 

- Neki lik je provalio ulazna vrata i upao s pištoljem i odmah počeo pucati. Neko reče da je u pitanju, valjda, gasni pištolj. Moj drug Vedad je povrijeđen, odvezla ga je Hitna pomoć. Navodno ima povredu na licu od pištolja - kaže nam on.

 

Kako tvrdi, radi se o "napadu na kuću" u kojem je učestvovalo desetak osoba, ali su se razbježali prije dolaska policije.

 

- Mislim da su ovu Edinu i njenog muža priveli, ali nisam siguran. Ona je zgrabila moju djevojku i vukla je za kosu i to pred policijom - kaže on.

 

Iz policije nisu mogli potvrditi da li je neko od učesnika ovog događaja priveden.

 

Za vrijeme boravka ekipa Faktora, kuću su osiguravala dvojica pripadnika MUP-a KS i čekao se dolazak ekipe za uviđaj.

 

Komšije iz ove ulice su kazale da je kuća u kojoj se dogodio incident "leglo narkomana na Koševskom Brdu od kojeg oni ne smiju djecu pustiti iz kuće".

 

- Svi vlasnici kuće su pomrli. Hiroš se prezivaju. Ova Edina je unuka vlasnice kuće i ona je valjda ovima dozvolila da žive u toj kući. Nešto su se, međutim, "pokačili" i ona sad pokušava da ih izbaci, a oni neće da odu. Ovo traje od prekjučer, stalno je neka drama - kaže za Faktor ova komšinica, uz uvjet da joj ne navodimo identitet.

 

Kako dodaje, u kući stalno borave neke sumnjive osobe, sklone konzumiranju narkotika i kriminalu.

 

- Ma to je užas jedan šta se ovdje svaki dan dešava. Djeca od 12 godina tu dolaze po drogu. Sve okolne kuće u kojima nema stanara su poobijane i pokradene, a već je jednom bila pucnjava ovdje prošle godine - kaže ova žena.

 

Kaže i da su se zbog ovih problema stanari ove ulice u više navrata žalili u mjesnoj zajednici, ali da je bilo kakva reakcija nadležnih izostala

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI