Bolje spriječiti nego liječiti

Pet stvari koje morate znati prije brijanja bikini zone

ŽENA iN 23.05.18, 15:18h

Pet stvari koje morate znati prije brijanja bikini zone
Svakim brijanjem se oštrica brijača otupljuje. Naravno, što je više tupa oštrica, veća je vjerovatnoća da ćeš se porezati

 

Kad je riječ o brijanju intimnog područja, opreza nikad dosta!

 

Takozvana „bikini zona“ jedno je od najosjetljivijih mjesta na našem tijelu. Zato neka brijanje te zone bude nježno, bez žurbe i bez naglih pokreta. Osim toga, stručnjaci preporučuju ovih pet stvari na koje trebaš obratiti pažnju…


1. Redovito mijenjaj britvicu

 

Svakim brijanjem se oštrica brijača otupljuje. Naravno, što je više tupa oštrica, veća je vjerovatnoća da ćeš se porezati.


2. Nemoj dijeliti svoj britvicu

 

Na brijaču se nalazi mnoštvo bakterija. A ne može se isključiti vjerojatnost da se porežeš za vrijeme brijanja. Ako netko ima neku infekciju, a koristi tvoj brijač, mogla bi je i ti dobiti nakon što se ti obriješ.

 

3. Uvijek koristi pjenu ili gel za brijanje

 

Nikad nemoj brijati svoje intimno područje „na suho“. Osim što boli, nepotrebno ćeš si nadražiti kožu. Pjena ili gel za brijanje funkcionira kao nježna barijera između kože i oštrice te štiti od iritacija.

 

4. Pazi na pravilno osvjetljenje

 

Ako bauljaš oštrim brijačem oko svog osjetljivog intimnog područja, onda treba imati dobar pogled na to što radiš. Možda zvuči smiješno, ali nezgode se događaju kad ih najmanje očekujemo.

 

5. Nakon brijanja nanesi kremu

 

Na kraju obavezno namaži nadraženu kožu nekom nježnom kremom.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI