Kako je završila obična kontrola vozila u Alipašinoj ulici

Dramatična akcija u Sarajevu: Diler bacio drogu, zapucao na policiju, pa se dao u bijeg

Hronika 21.05.18, 08:49h

Dramatična akcija u Sarajevu: Diler bacio drogu, zapucao na policiju, pa se dao u bijeg
Policajci su petnaest minuta poslije ponoći u Alipašinoj ulici zaustavili Opel, koji je, kako saznaje Avaz, vozio Armin Sivac iz Zenice, dok se Hadžić nalazio na mjestu suvozača

 

Sasvim obična policijska kontrola vozila u Alipašinoj ulici u centru Sarajeva u noći sa petka na subotu pretvorila se u dramatičnu akciju hvatanja dilera E. H.

 

Istrčao van

 

Kako saznaje Avaz, radi se o 25-godišnjem Emiru Hadžiću, koji je, zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Policijske stanice Centar, završio s lisicama na rukama.

 

Policajci su petnaest minuta poslije ponoći u Alipašinoj ulici zaustavili Opel, koji je, kako saznaje Avaz, vozio Armin Sivac iz Zenice, dok se Hadžić nalazio na mjestu suvozača. Sivac je zaustavio vozilo, a Hadžić je otvorio vrata i istrčao van. Policajci PS Centar krenuli su u akciju za njim. Bježeći od policajaca, Hadžić je, trčeći, bacio veći grumen marihuane.

 

Našli mu spid

 

Onda je izvadio pištolj i zapucao. Ispalio je nekoliko hitaca u pravcu pripadnika PS Centar. Srećom, nikoga nije pogodio.

 

Bježao je prema ulici Husrefa Redžića, ali tu mu je bio i kraj. Policajci su ga uhvatili, savladali i vezali lisicama. Našli su mu spid i utvrdili da se radi o plinskom pištolju.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI