uoči predizbornog skupa u sarajevu

Čović: Činjenica je da je Erdoganov dolazak u Sarajevo izazvao ogromna promišljanja s pozicije...

Front 20.05.18, 09:52h

Čović: Činjenica je da je Erdoganov dolazak u Sarajevo izazvao ogromna promišljanja s pozicije...
Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH rekao je kako je to najbolje ne komentirati s pozicije člana Predsjedništva

 

Danas u Sarajevo stiže turski predsjednik Erdogan. Održat će veliki predizborni skup turske dijaspore. Navodno su ostale europske zemlje odbile dopustiti takvu manifestaciju na svojem teritoriju, no Erdogan je dobio zeleno svjetlo u Sarajevu.

 

Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH u razgvoru za HRT rekao je kako je to najbolje ne komentirati s pozicije člana Predsjedništva.

 

- S pozicije prijatelja BiH kao i svi, dobrodošao je. No, činjenica je da je najava jednog takvog okupljanja izazvala ogromna promišljanja s jedne druge pozicije iz čitave Europske unije. Kada smo razgovarali s prijateljima iz Austrije, Njemačke Švicarske, jasno su nam ukazali na taj problem misleći da smo mi domaćini. Kazao sam im da sam saznao iz medija. Nadam se da će skup proteći u miru i neće ostaviti nikakve posljedice - osim onih strateških odrednica koje ima sam Erdogan zbog čega je to organizirao u Sarajevu i iz Sarajeva šalje poruke svijetu, rekao je Čović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI