U Okružnom tužilaštvu Banja Luka

Davor Dragičević podnio prijavu zbog ubistva svog sina: Tražim da mi se predaju Davidove stvari

Hronika 17.05.18, 12:45h

Davor Dragičević podnio prijavu zbog ubistva svog sina: Tražim da mi se predaju Davidove stvari
Na policiji i tužilaštvu je, kaže, da saopće imena nalogodavaca i izvršilaca, kako kaže, ubistva njegovog sina, za kojim, navodi, neće da plače, sve dok se ne utvrdi istina i pravda u slučaju smrti negovog sina

 

Davor Dragičević i Borislav Radovanović danas su u Okružnom tužilaštvu Banja Luka predali prijavu krivčnog djela teško ubistvo 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića.

 

Prijavu su podnijeli protiv nepoznatog počinioca.

 

Davor Dragičević tvrdi da ima dokaze da se montiraju određene stvari u vezi sa smrću njegovog sina, te traži da mu se predaju sve lične Davidove stvari.

 

- Dajte mi dokumentaciju i fotografije uviđaja, jer to rješeva zločin. Ništa mi niste dali - ustvrdio je Dragičević.

 

Na policiji i tužilaštvu je, kaže, da saopće imena nalogodavaca i izvršilaca, kako kaže, ubistva njegovog sina, za kojim, navodi, neće da plače, sve dok se ne utvrdi istina i pravda u slučaju smrti negovog sina.

 

- Prijavu zasnivamo na dokazima i činjenicama koje su neosporno utvrđene u ovom slučaju, a javno objelodanjene i s kojima tužilaštvo raspolaže više od 40 dana. Tužilaštvo je trebalo izdati naredbu za prikupljanje dokaza i ovo krivično djelo okvalifikovati kao ubistvo – ustvrdio je Borislav Radovanović, koji se novinarima prestavio kao bivši inspektor kriminalističke policije.

 

Rekao da je on podnio prijavu kao savjesni građanin zbog ovog krivičnog djela za koje je zaprijećena kazna od 45 godina zatvora, a sumnje u sve ranije izjave policije u vezi s slučajem smrti Davida Dragičevića, jer je David Dragičević za života izjavljivao da životno ugrožen.

 

Radovanović tvrdi i da je u svom ranijem radu rješavao slučajeve u kojima je policija navodila da se radi o zateznoj smrti, ali je dokazao da je u pitanju ubistvo.

 

Kaže da se od prvog dana stavio na raspolaganje Dragi Čebiću, ali ne za instrumentalizaciju, kako su ga optužili.

 

Radovanovića je ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač nedavno optužio “da je suspendovani inspektor te da ima psihičkih problema, a da utiče na Davora Dragičevića”.

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI