Uputio opomenu pred tužbu

Amar Osim od Želje traži pola miliona maraka koje je 'pozajmio' klubu tokom 2013. godine

Sport 17.05.18, 10:24h

Amar Osim od Želje traži pola miliona maraka koje je 'pozajmio' klubu tokom 2013. godine
Problem je što proslavljeni fudbalski stručnjak pored svjedoka tadašnjih članova uprave kluba i svojih vlastitih tvrdnji da je klubu posudio novac nema gotovo nijedan drugi jak dokaz

 

Posredstvom advokata Amar Osim uputio je opomenu pred tužbu na adresu Fudbalskog kluba Željezničar, potvrdio je u srijedu Senad Misimović, predsjednik kluba sa Grbavice.

 

Riječ je o navodnim dugovanjima nastalim 2013. godine najvećim dijelom uoči utakmice pretkola UEFA Lige prvaka između Željezničara i Viktorije Plzen. Bivši trener Plavih u tom je periodu, kako sam tvrdi, vlastitim novcem finansirao dio priprema ekipe Željezničara, troškove za plate igračima... Ukupan iznos njegove "pozajmice" klubu dostigao je od 500.000 do 600.000 KM, tvrdi izvor Nezavisnih blizak Osimu.

 

Međutim, problem je što proslavljeni fudbalski stručnjak pored svjedoka tadašnjih članova uprave kluba i svojih vlastitih tvrdnji da je klubu posudio novac nema gotovo nijedan drugi jak dokaz.

 

- Ako postoje dugovanja, onda su to krive strukture koje su radile sa Amarom Osimom. I aktuelni direktor Mirsad Šiljak ima problema sa potraživanjima koja nisu registrovana. Dugo sam se bavio tim stvarima, istraživao kompletan slučaj Amara Osima jer se radi o velikom iznosu. Kada sagledate situaciju i kontekst i kako je funkcionisao klub, teško je povjerovati da se na takav način rade transakcije - istakao je Misimović.

 

Upravo zato i Misimović jedino rješenje problema vidi u postupku na pravosudnim institucijama.

 

- Ne postoji nijedna mogućnost da se to riješi bez suda. Ne postoji nijedan dokaz da se klub potrudi da to riješi. S druge strane, kad posmatrate jedan izolovan proces koji se odnosi na pozajmicu, vi morate uzeti i ostatak poslovanja. Naravno, na adresu kluba je stigla opomena pred tužbu i klub će morati reagovati na taj način da zaštiti svoje interese. Ne bih volio da navijači shvate da je to Amar Osim tužio klub, već je to jedini način da se utvrde pare i da klub isplati svaki cent - objasnio je Misimović.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI