Migrnati će biti premješteni na drugu lokaciju

Uklonjeno šatorsko naselje iz parka u Velikoj Kladuši, Fikret Abdić ogorčen: 'Iz Sarajeva nam šalju problem...'

Front 17.05.18, 10:00h

Uklonjeno šatorsko naselje iz parka u Velikoj Kladuši, Fikret Abdić ogorčen: 'Iz Sarajeva nam šalju problem...'
Kako javlja reporterka N1, trenutno u šatorskom naselju se nalazi blizu 120 migranata, a procjene govore da ih je na području Velike Kladuše između 600 i 700

 

Načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić je donio odluku da migrante izmjesti u okolicu grada, na zemljište u vlasništvu Opštine. Na toj lokaciji migrantima će biti na raspolaganju voda, sanitarni čvor i struja, te će imati riješenu podlogu za podizanje šatra.

 

Kako javlja reporterka N1, trenutno u šatorskom naselju se nalazi blizu 120 migranata, a procjene govore da ih je na području Velike Kladuše između 600 i 700.

 

Abdić je poručio kako su državne institucije zakazale.

 

"Uprkos prevelikoj neizvjesnosti i šutnji o migrantskoj krizi, ono što država nije uradila, mi jesmo iako nam to nije obaveza. Sve institucije su zakazale. Iz Sarajeva nam šalju problem, a ništa nisu poduzeli da ga riješe. Općina Velika Kladuša će budžetskim sredstvima neplanirano finansirati sve ove radnje i kupovinu neophodnih sredstava oko stvaranja uslova za boravak i premještaj migranata, ali za sve buduće aktivnosti potrebna je pomoć nadležnih, te međunarodnih organizacija", zaključio je velikokladuški načelnik Fikret Abdić, prenosi RVK.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI