Iako je ekipa Marseillea imala ogromnu podršku vjernih navijača

Spuštena zavjesa na Ligu Evrope: Atletico na krilima maestralnog Griezmanna do novog trofeja

Sport 17.05.18, 08:26h

Spuštena zavjesa na Ligu Evrope: Atletico na krilima maestralnog Griezmanna do novog trofeja
Bila je to dobra predstava "Jorgandžija" i sasvim zaslužena pobjeda i dizanje trofeja Evropske lige

 

U centru pažnje svjetske fudbalske javnosti sinoć je bio susret finala Lige Evrope gdje su koplja ukrstili Atletico Madrid i Marseille. Na vrelom terenu u Lyonu ekipa Marseillea imala je ogromnu podršku vjernih navijača, koji su napravili atmosferu kao da se igralo na popularnom "Veledromu".

 

Atletico je jurio treću titulu u posljednjih osam godina, dok je Marseille pokušao da osvoji prvi trofej u Evropi za francuski tim poslije 1996. godine kada je PSG osvojio Kup pobjednika kupova.
 

Bolje je krenuo Marseille, ekipa Rudyja Garcije je bila nešto bolja na startu, imali su veliku šansu u 4. minutu kada je Germain izbio sam ispred Oblaka i poslao loptu preko prečke na veliku žalost navijača u Francuskoj. Atletiko je zaprijetio prvi put u 16. minutu preko Kokea kada je iskoristio loptu i uhvatio volej sa 25 metara, ali je lopta prošla pored stative. Do vodstva ekipa iz Madrida dolazi nakon kolosalne greške odbrane Marseilla, a igrač kalibra Antoine Griezmann to ne propušta i Atletico vodi 1-0. Emotivno je bilo na stadionu kada je zbog povrede igru morao da napusti Dimitri Payet.

 

Već početkom drugog dijela Atletico možda i rješava pitanje prvaka, sjajno izgrađenom akcijom, naravno strijelac je ponovo sjajni Griezmann. Igrao se 89. minut meča, polukontra Atletico Madrida, nakon dodavanja Coste do Kokea, Koke šalje loptu Gabiju koji dobrim udarcem vara Mandandu za konačnih 3:0!

 

Kada se podvuče crta, bila je to dobra predstava "Jorgandžija" i sasvim zaslužena pobjeda i dizanje trofeja Evropske lige.

 

(Sport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI