Policija izašla na teren

Pucnjava ispred Suda BiH: Iz auta u pokretu ispalio četiri metka, Radončić u blindiranom vozilu već se udaljio od zgrade

Hronika 16.05.18, 15:03h

Pucnjava ispred Suda BiH: Iz auta u pokretu ispalio četiri metka, Radončić u blindiranom vozilu već se udaljio od zgrade
U trenutku kada se ovo dogodilo ispred Suda je bio veliki broj ljudi

 

Nakon izlaska Fahrudina Radončića, i ostalih koje je optužnica teretila za ometanje rada pravosuđa i utjecaja na svjedoka, iz sudnice Suda BiH i davanja izjave novinarima, na parkingu preko puta Suda BiH čula su se četiri pucnja iz vatrenog oružja, javlja Faktor.ba.

 

U tom momentu nekoliko pripadnika policije KS potrčali su prema parkingu, ali je prema izjavama očevidaca, nepoznati muškarac pucao iz vozila u pokretu, koje se potom udaljilo sa mjesta događaja.

 

Prema riječima očevidaca, muškarac je iz vatrenog oružja pucao u travu, odnosno u zemlju. U tim trenucima blindirano vozilo u kojem je bio Radončić se udaljavalo ispred Suda BiH.

 

Policija će, kako se pretpostavlja, izvršiti uviđaj. U trenutku kada se ovo dogodilo ispred Suda je bio veliki broj ljudi.

 

U ovom momentu nije poznato da li su pucnjava iz automobila i izricanje presude Radončiću na bilo koji način povezani.

 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za Faktor je potvrđeno da im je prijavljeno da su se čuli pucnji, kako su kazali, "negdje u blizini Suda Bosne i Hercegovine".

 

- Kolege su na terenu, pokušavaju da odrede lice mjesta. Zasad ne znamo da li je došlo do upotrebe vatrenog oružja, ili su u pitanju neka pirotehnička sredstva - kazali su u Operativnom centru MUP-a KS.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI