foto i video/ muriz i davor prvi put zajedno u sarajevu

Davidov otac u boli: Ja sam Srbin, ubice mog sina su Srbi... Zločinci nemaju ni vjeru ni naciju, već...

Hronika 15.05.18, 18:37h

Nekoliko stotina građana Sarajeva, ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine, okupilo se danas u glavnom gradu BiH na protestu povodom smrti dvojice mladića, Dženana Memića iz Sarajeva i Davida Dragičevića iz Banjaluke

 

Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide dušo naša, dragi naš Dženane dušo moja, dragi naš Dženane, dušo naša. Ja sam Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, poručio je danas u Sarajevu otac mladića stradalog sredinom marta u Banjaluci- piše N1.

 

Nekoliko stotina građana Sarajeva, ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine, okupilo se danas u glavnom gradu BiH na protestu povodom smrti dvojice mladića, Dženana Memića iz Sarajeva i Davida Dragičevića iz Banjaluke. Davor Dragičević je, kako je naglasio, došao da pruži podršku Murizu Memiću, ocu stradalog Dženana.

 

''Ja sam Srbin pravoslavne vjeroispovijesti, ubice mog sina su Srbi. Zločnici i ubice nemaju ni vjeru ni naciju, oni imaju samo svoj interes. Ovdje sam večeras da pružim podršku Murizu Memiću čiji je sin ubijen, ovdje sam da pružim vama podršku, da ne gledate zlo među nama. Dženan Memić je imao svog babu, David Dragičević je imao svog oca. Muriz je vidio svog sina da je ubijen, vidio sam da je David Dragičević, unakažen, silovan, ubijen, brutalno ubijen. Tražim sva imena, od 18.3. i prije'', poručio je Davor Dragičević obraćajući se prisutnima na današnjem skupu.

 

Dodao je da ''ne ide u grob dok zločince ne privede pravdi''.

 

''U grob ne idem da grijem svog sina, gore ću ja biti, dok ne privedem zločince sve pravdi. Ne znam dokad će oni čekati i šta rade. Ja odgovorno tvrdim da u ovoj državi ne rade ništa osim što štite sebe i sebi slične. Hvala vam još jednom što se došli u ovolikom broju, hvala Murizu Memiću. Djeca su naša budućnost, radi budućnosti moramo stati svi zajedno ako smo ljudi protiv kriminalaca, ubica i sotona'', poručio je on.

 

Proteste pratite UŽIVO u programu N1 televizije ili na portalu N1Info klikom na link OVDJE.

 

(Foto: Amer Beganović, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI