ČEKA SE RASPLET SITUACIJE U AGROKORU

Da li Turci kupuju KONZUM: Dvije velike turske kompanije bacile oko na posrnuli hrvatski gigant?!

Biznis Klub 14.05.18, 21:00h

Da li Turci kupuju KONZUM: Dvije velike turske kompanije bacile oko na posrnuli hrvatski gigant?!
Počasni predsjednik turske Süzer grupe, holdinga s poslovima u brojnim sektorima, povodom 20-godišnjice Kent banke i sedam godina njenog poslovanja u Hrvatskoj, prvi put govorio je za hrvatske medije

 

 

Turska Süzer grupa zakoračila je 2011. na hrvatsko tržište kupnjom Kent banke (tada Banka Brod). Svoj portfelj, od razvoja nekretninskih projekata u Turskoj i SAD-u, energetike, turizma (vlasnici su Ritz-Carlton hotela u Istanbulu), građevinarstva, pružanja usluga do financija, prošili su malom hrvatskom bankom s namjerom da bude platforma jačanju veza između ulagača i najmlađe članice Evropske unije. 


O proteklih sedam godina iskustva ulaganja u Hrvatsku, odnosima dviju zemalja te planovima turskih investitora sa počasnim predsjednikom holdinga Mustafom Süzerom razgovarao je Poslovni.hr.


Između ostalog, Süzer je upitan i gdje vidi najveće prilike za nova ulaganja u Hrvatskoj? Kao iskusni biznismen s portfeljem u nizu grana, odgovorio je: 


- Savjetujem prijateljima da dođu i ulože u turizam i energiju (solarnu, geotermalnu i vjetroelektrane). U Hrvatskoj je najbrže rastući sektor turizam koji iz godine u godinu ima sve bolje rezultate, to je sjajna grana za ulaganje. Jedan od mojih najbližih prijatelja, vlasnik MB Holding-a, uložio je u geotermalnu energiju i na pragu je pokretanja proizvodnje. Drugi prijatelj uložio je u biomasu, Uni Viridas pored Babine Grede. U zadnje vrijeme moji prijatelji u maloprodajnom biznisu razmišljaju o kupnji Konzuma, riječ je o dvije velike turske kompanije koje su zainteresirane za predaju ponuda. U Konzumu vide vrata za regionalno tržište i čekaju rasplet situacije u Agrokoru. Nadam se da će ga prodati.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI