FOTO/ Velika porodična zabava na točkićima

Druga Sarajevska rolerijada već ruši rekorde: 'Umjesto da u kafićima puše nargile, neka izaberu role, bicikle, romobile...'

Zabava 13.05.18, 14:03h

Druga Sarajevska rolerijada već ruši rekorde: 'Umjesto da u kafićima puše nargile, neka izaberu role, bicikle, romobile...'
I ove godine održane su roler trke za sve uzraste, a za razliku od prošle godine uvedene su i trke na romobilima i biciklima bez pedala

 

Brojni mališani, ali i oni nešto stariji iskoristili su sunčani nedjeljni dan da uživaju u centru Sarajeva na 2. Sarajevskoj rolerijadi - velikoj porodičnoj zabavi na točkićima, koja se održava u okviru obilježavanja Dana općine Centar.

 

Organiziralo ju je udruženje građana „Klub sporta Fit & Fun“ uz podršku Općine Centar.

 

Načelnik ove sarajevske općine Nedžad Ajnadžić je kazao da je ovo prije svega manifestacija za mlade ljude, ali očekuju i učešće starijih sugrađana.

 

druga-sarajevska-rolerijada-1

 

Po njegovim riječima Općina Centar je odlučna da ovo utemelji kao manifestaciju koja će se dešavati svake godine.

 

- Mislim da Sarajevo mora i treba biti u mreži gradova koji imaju već utemeljenu rolerijadu. Ovo je mlada rolerijada i mislimo da će svake godine biti sve bolja – kazao je načelnik Ajnadžić, koji je uputio dobrodošlicu svim učesnicima, uz napomenu da najbolje očekuju i određene nagrade.   

 

Istaknuo je da je cilj ove manifestacije promovirati zdrav život, te popularizirati aktivni odnos prema sportu.

 

- Cilj je da mladi ljudi, djevojčice, dječaci, umjesto da sjede u kafićima, umjesto da su pored nargile, ili možda sa cigaretom, ipak odaberu opciju da budu na rolama, bicikima, romobilima... – kazao je Ajnadžić.

 

druga-sarajevska-rolerijada-2

 

I ove godine održane su roler trke za sve uzraste, a za razliku od prošle godine uvedene su i trke na romobilima i biciklima bez pedala.

 

Menadžerica projekta 2. Sarajevske rolerijade Marijana Podrug-Arapović je kazala da je rolerijada ove godine već počela da ruši rekorde, napominjući da imaju oko 600 prijava.

 

Istaknula je da rolerijada raste iz dana u dan, okuplja porodice kroz zabavu i druženje.

 

- Nadamo se da će ostati tradicionalnog karaktera - istaknula je Podrug-Arapović.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI