FOTO/ SKUPŠTINA UDRUŽENJA GRAĐANA PORIJEKLOM SA SANDŽAKA

Priznanje dosadašnjem i budućem predsjedniku Ekremu Lekiću za uspješan rad društva, gradi se kulturni centar

Hronika 13.05.18, 13:18h

Na skupštini su istaknuti mnogi rezultati u proteklom periodu, a izvajaju se vrlo pozitivna uloga udruženja u rješavanju državljanstava za 17 000 građana porijeklom sa Sandžaka, izdavanje časopisa „Damar“, razvoj kulturne suradnje gradova sa Sandžaka i Crne Gore sa Sarajevo i BiH, te stipendiranje studenata slabijeg imovinskog stanja sa Sandžaka, ali i ne samo iz njega

 

Dvorana Gazi Husref-begove bila je u subotu premala da primi sve delegate i goste na godišnjoj i izbornoj skupštini Udruženja građana porijeklom sa Sandžaka. Na izbornoj skupštini birani su novi Upravni odbor, Nazdorni odbor, Sud časti, te predsjednik Udruženja za mandatni period 2018-2022. godina.


Za predsjednik Udruženja ponovo je izbaran Ekrem Lekić, koji je i vodio ovo udruženje u protekle četri godine.  Skupština i njeni članovi sastavljeni od javnih i akademskih radnika, uspješnih privrednika, predstavnika lokalnih zajednica sa Sandžaka odali su priznanje Lekiću za vrlo uspješno vođenje ovoga udruženja. Time je ovaj nekadašnji novinar, prvi direktor SDP (u vrijeme mandata Nijaza Durakovića), izdavač i poduzetnik dobio opću podršku za vođenje ovoga udruženja.

 

sandzaklije-u-bih-2


Na skupštini su istaknuti mnogi rezultati u proteklom periodu, a izvajaju se vrlo pozitivna uloga udruženja u rješavanju državljanstava za 17 000 građana porijeklom sa Sandžaka, izdavanje časopisa „Damar“, razvoj kulturne suradnje gradova sa Sandžaka i Crne Gore sa Sarajevo i BiH, te stipendiranje studenata slabijeg imovinskog stanja sa Sandžaka, ali i ne samo iz njega.


„Mi ne gledamo samo na to da li su studenti porijeklom sa Sandžaka, nego prihvatamo i studente iz drugih krajeva BiH, kaže Lekić.


U narednom periodu ovo udružene planira izgradnju mali sandžački kulturni centar za promociju kulture i umjentosti vezane sa Sandžak.
Rad udruženja i stipendiranje studenta pomažu brojni donatori porijeklo sa Sandžaka.  Svi oni, zajedno sa nekoliko načelnika i delegacija  gradova sa Sandžaka, što je skupštini dalo još veći značaj.

 

(DEPO Portal/ak/Foto: A.Beganović)

 

BLIN
KOMENTARI