krenula distribucija, zabilježen velik uspjeh

'Scream for me Sarajevo' prikazan u kinima širom SAD-a: 'Bilo je burno, na stotine poziva iz Amerike...'

Mediji 11.05.18, 17:34h

'Scream for me Sarajevo' prikazan u kinima širom SAD-a: 'Bilo je burno, na stotine poziva iz Amerike...'
"Jutros je bilo burno, stotine poziva iz Amerike. Vidjeti prikazivanje od Australije, Evrope pa sad u Ameriku, to je jedno nevjerovatno zadovoljstvo"

 

Dokumentarni film "Scream for me Sarajevo" prikazan je u kinima širom Sjedinjenih Američkih Država, što je novi dokaz o velikom uspjehu filma.

 

Kako je za N1 kazao producent filma Adnan Ćuhara, distribucija je krenula sinoć "od New Yorka do Los Angelesa".

 

"Izuzetna je čast vidjeti film Scream for me Sarajevo u Americi. Krenula je distribucija od New Yorka do Los Angelesa. Centralni događaj je bio u Hollywoodu gdje su Chris Dale, Alex Elena i Trevor Gibson, bili prisutni samom Q&A (Pitanja i odgovori). Rubrika Q&A je održana poslije filma, a bio je snimljen i dio sa Bruceom Dickinsonom koji se prikazuje po svim kinima po Americi", kazao je Ćuhara. 

 

Dodao je da sama priča u vezi sa filmom poprima velike razmjere što predstavlja veliko zadovoljstvo.

 

"Jutros je bilo burno, stotine poziva iz Amerike. Vidjeti prikazivanje od Australije, Evrope pa sad u Ameriku, to je jedno nevjerovatno zadovoljstvo".


Na pitanje da li je ekipa koja je radila na filmu priželjkivala ovoliki uspjeh, kazao je:

 

"Usuđujem se reći da smo priželjkivali da ljudi dožive, vide i zavole film. Ovo sad ide korak više i pravo smo sretni zbog toga. Film je prerastao nas i živjet će godinama. S partnerima u Universalu je fenomenalno raditi jer su pravi profesionalci i unaprijed se zna svaki korak. Neke stvari su već rasprodate, tipa posteri sa potpisom Bruce Dickinsona. Super je sva ta priča, ali tek je krenulo, tek je zagrijavanje", istakao je producent Adnan Ćuhara.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI