nove granice saradnje srbije i turske

Vučić i Erdogan postigli dogovor: Trgovinsku razmjenu podići na tri milijarde dolara

Front 06.05.18, 22:24h

Vučić i Erdogan postigli dogovor: Trgovinsku razmjenu podići na tri milijarde dolara
Protekle godine trgovinska suradnja sa Srbijom po prvi put prevazišla je milijardu dolara, a Erdogan se nada da će se ona povećati na dvije milijarde i kasnije dostići i tri milijarde dolara



 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je u nedjelju u Istanbulu da odnosi s Turskom, koji su na visokoj razini, pružaju veliki potencijal za daljnji razvoj ekonomskih odnosa te pozvao turske investitore da nastave ulagati u Srbiju, dok je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan ukazao da je cilj da trgovinska razmjena sa Srbijom dostigne tri milijarde dolara. 


Predsjednik Srbije, koji boravi u dvodnevnom službenom posjetu Turskoj, kazao je da Srbija poštuje Tursku i investicije iz te zemlje, ali da je to samo početak. 


"Srbija će ulagati velike napore kako bismo naše ekonomske odnose unaprijedili i podigli na razinu koja bi mogla odgovarati još većim turskim naporima i odličnim političkim odnosima koje smo uspostavili", kazao je Vučić u svom govoru na Poslovnom forumu u Istanbulu.  


Pozvao je turske investitore da nastave ulagati u Srbiji i podsjetio da je trgovinska razmjena dvije zemlje u posljednjih deset mjeseci uvećana čak devet puta. 


Turski predsjednik Erdogan kazao je kako je Srbija za Tursku prijateljska zemlja koja je ključna za mir i stabilnost na Balkanu. 


"Postoji jaka volja za unapređenjem odnosa na svakom polju. Ovaj posjet predsjednika Vučića našoj zemlji predstavlja najbolji dokaz obostrane želje za daljnjim unapređenjem suradnje", kazao je Erdogan. 


Naveo je kako je protekle godine trgovinska suradnja sa Srbijom po prvi put prevazišla milijardu dolara, te kako se nada da će se ona povećati na dvije milijarde i kasnije dostići i tri milijarde dolara. 


"Da bi ostvarili ovaj cilj svi moramo ozbiljno raditi. Srbija sa središnjom i starteškom pozicijom na Balkanu i povoljnom poslovnom klimom posjeduje velike mogućnosti za sve investitore", smatra Erdogan, javio je Tanjug.


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI